Matematik

sammenhæng ml. eksponentiel funktion og renteformlen?

14. juni 2008 af sandraB# (Slettet)
Hej.

Jeg har et eksamens spørgsmål om Eksponentiel vækst.
og et af spøgsmålene, under det lyder:

Hvilke sammenhæng er der mellem en eksponentiel funktion og renteformlen for kapital?

Så er det vel formlen Kn= Ko*(1+r)^n
og Y= b*a^x ?

På forhånd tak (:

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Ja.

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. juni 2008 af Isomorphician

Har du selv en idé?
Prøv at sammenligne de to funktioner, konstant for konstant.

Svar #3
14. juni 2008 af sandraB# (Slettet)

nej ikke helt?

men det er vel nogt med at:

Startkapitalen Ko = Y
n terminer = x
og (1+r) = a ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. juni 2008 af Jerslev (Slettet)

#3: Rigtigt nok bortset fra, at startkapital K_0=b

Svar #5
14. juni 2008 af sandraB# (Slettet)

okay godt nok(:
Y er så ikke lig med noget?

Men er der ikke mere i det sammenhæng så?
Hvad med et eksempel på det?

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. juni 2008 af Jerslev (Slettet)

#5: Y = K_n. ;)

Svar #7
14. juni 2008 af sandraB# (Slettet)

okay.. Så giver det megning nu :)

Svar #8
14. juni 2008 af sandraB# (Slettet)

Men du har vel ikke et godt eksmpel som kan illustere det?

Skriv et svar til: sammenhæng ml. eksponentiel funktion og renteformlen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.