Matematik

Kn=K0(1+r)^n

15. juni 2008 af Thomas775 (Slettet)
Hej!

Jeg skal isolere de forskellige størrelser i kapitalfremskrivningsformlen Kn=K0(1+r)^n, men jeg kan simpelthen ikke få isoleret n. Nogen der kan hjælpe?

På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2008 af DanielPetersen (Slettet)

lnkn =nlnk0(1+r)

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. juni 2008 af mathon

ln(Kn) = n*ln(1+r)+ln(Ko)

Svar #3
15. juni 2008 af Thomas775 (Slettet)

Ahh...

Mange tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. juni 2008 af DanielPetersen (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. juni 2008 af ibibib (Slettet)

#1 Det er da forkert.

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. juni 2008 af mathon

Ko = Kn(1+r)^(-n)

(1+r) = (Kn/Ko)^(1/n)

r = (Kn/Ko)^(1/n) - 1

n = ln(Kn/Ko)/ln(1+r) = (ln(Kn)-ln(Ko))/ln(1+r)

Svar #7
15. juni 2008 af Thomas775 (Slettet)

Ok, jeg sad lige og prøvede at stille nogle eksempler op, og nej, jeg fattede det tilsyneladende ikke.

Findes der ikke en måde at isolere n på med log i stedet for den naturlige logaritme ln? Vi har ikke arbejdet med ln, så at skulle bruge den selv, ville bare gå helt galt.

Brugbart svar (0)

Svar #8
15. juni 2008 af DanielPetersen (Slettet)

hehe, det mener du ikke seriøst?!

Brugbart svar (0)

Svar #9
15. juni 2008 af ibibib (Slettet)

Kn = Ko(1+r)^n

Kn/Ko = (1+r)^n

log(Kn/Ko) = log((1+r)^n)

log(Kn/Ko) = n·log(1+r)

log(Kn/Ko)/log(1+r) = n



Brugbart svar (0)

Svar #10
15. juni 2008 af DanielPetersen (Slettet)

Slettet

Svar #11
15. juni 2008 af Thomas775 (Slettet)

Kæft, DanielPetersen, hvis du ikke kan bidrage med andet end din arrogange og flabethed, så gå venligst ind på: www.arto.dk

Men tak for alle de *andre* svar.

Brugbart svar (0)

Svar #12
15. juni 2008 af DanielPetersen (Slettet)

#11 Jeg er et overmenneske i modsætning til dig Thomas, så jeg har min fulde ret til at påpege din dumhed

Svar #13
15. juni 2008 af Thomas775 (Slettet)

12# Du er så sød ^^

Brugbart svar (0)

Svar #14
15. juni 2008 af mathon

n = ln(Kn/Ko)/ln(1+r) = log(Kn/Ko)/log(1+r),
da
logaritmefunktioner er proportionale
dvs.
ln(x) = k*log(x
hvilket giver

n = ln(Kn/Ko)/ln(1+r) = (k*log(Kn/Ko))/(k*log(1+r)) = log(Kn/Ko)/log(1+r)

prøv selv med
et eksempel
på din lommeregner


(k = ln(10))

Brugbart svar (0)

Svar #15
15. juni 2008 af DanielPetersen (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #16
15. juni 2008 af ibibib (Slettet)

#8 Jeg mener #5 seriøst.

Brugbart svar (0)

Svar #17
07. februar 2011 af mumle22 (Slettet)

 Hvad skal jeg gøre hvis jeg skal isolere Ko, i den samme ligning altså Kn=Ko*(1+r)^n


Skriv et svar til: Kn=K0(1+r)^n

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.