Matematik

Bevis for differentialkvotienten til f(x)=ax+b

16. juni 2008 af Kokosmarie (Slettet)
Jeg søger et bevis for, at differentialkvotienten til f(x)=ax+b er a. Det er en øvelse i min bog, men jeg kan ikke nå frem til noget, hvor x0 kan indsættes i stedet for x uden at få nul i nævneren. Der kræves vist en "god idé" til omskrivningen.

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2008 af mathon


1) f(x)-f(xo) = (ax+b-(ax0+b)) = ax+b-ax0-b = ax-axo = a(x-xo)

2) (f(x)-f(xo))/(x-xo) = a(x-xo)/(x-xo) = a

f'(x) = a
uanset værdien af x

Svar #2
16. juni 2008 af Kokosmarie (Slettet)

Fedt! Tak skal du have

Skriv et svar til: Bevis for differentialkvotienten til f(x)=ax+b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.