Fysik
Konstant modstand mod bevægelse
24. september 2004 af
Julie J (Slettet)
Har brug for lidt hjælp til denne opgave:
En vogn med massen 2500kg sendes afsted med farten 12m/s. Den standser efter 1minuts forløb.
Beregn hvor stor den konstante modstand mod bevægelsen har været.
Hvordan gør jeg det og hvilken modstand er der tale om? Gnidningskraften?
En vogn med massen 2500kg sendes afsted med farten 12m/s. Den standser efter 1minuts forløb.
Beregn hvor stor den konstante modstand mod bevægelsen har været.
Hvordan gør jeg det og hvilken modstand er der tale om? Gnidningskraften?
Svar #1
24. september 2004 af Peden (Slettet)
Det er muligt at det er gnindningskraften, men det er i princippet ligegyldigt.
Du kender massen, og skal finde kraften der virker modsat vognens bevægelse.
F = m * a, og mon ikke du kan finde a ud fra de givne oplysninger?
Du kender massen, og skal finde kraften der virker modsat vognens bevægelse.
F = m * a, og mon ikke du kan finde a ud fra de givne oplysninger?
Svar #2
24. september 2004 af -1^(1/2) (Slettet)
Dvs. u = 12 m/s og v = 0 m/s og t = 60 s.
v = u + at <=> a = -u/t
v = u + at <=> a = -u/t
Skriv et svar til: Konstant modstand mod bevægelse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
