Fysik
Hubblekonstanten og hubbletiden
16. juni 2008 af
Frk.Unik (Slettet)
hvorfor er det at man får hubbletiden hvis man dividerer 1 med hubblekonstanten
og hvorfor blive produktet af dette 13,7 mia år
og hvorfor blive produktet af dette 13,7 mia år
Svar #2
16. juni 2008 af juventuz (Slettet)
Altså galakternes hastighed (v) bort fra os er proportionel med afstanden (d) til dem
v=H*d
H=v/d
H=hobblekonstanten=71km/s pr Mparsec (Mparsec=1*10^6*3.09*10^13=3.09^19)
d=v*t
t=d/v
(det er sikkert efterfølgende, som du ikke forstår)
H=v/d
t=d/v
t=1/H=H^-1 da, kan sikkert skrives lettere, men sådan her gør jeg det
v=H*d
d=v/H
d/v=(v/H)/(H*d)=((v/H)/d)*(1/H)=(d/d)*(1/H)=1*(1/H)=1/H=t
t=1/H=H^-1
under forudsætníng af at der er konstant fart
H=(71km/s)/Mpc=(71km/s)/3.09*10^19km=2.30*10^18s^-1
1/H=1/2.30*10^18s^-1=4.35*10^17s=13.8*10^9 år
Universet er derfor omkring 14 milliarder år ifølge hobblekonstanten
v=H*d
H=v/d
H=hobblekonstanten=71km/s pr Mparsec (Mparsec=1*10^6*3.09*10^13=3.09^19)
d=v*t
t=d/v
(det er sikkert efterfølgende, som du ikke forstår)
H=v/d
t=d/v
t=1/H=H^-1 da, kan sikkert skrives lettere, men sådan her gør jeg det
v=H*d
d=v/H
d/v=(v/H)/(H*d)=((v/H)/d)*(1/H)=(d/d)*(1/H)=1*(1/H)=1/H=t
t=1/H=H^-1
under forudsætníng af at der er konstant fart
H=(71km/s)/Mpc=(71km/s)/3.09*10^19km=2.30*10^18s^-1
1/H=1/2.30*10^18s^-1=4.35*10^17s=13.8*10^9 år
Universet er derfor omkring 14 milliarder år ifølge hobblekonstanten
Skriv et svar til: Hubblekonstanten og hubbletiden
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
