Matematik

Faktorisering (Haster)

16. juni 2008 af Np2 (Slettet)
Hej allesammen.

Jeg har bare et hurtigt spørgsmål.

Jeg ved at et 2.gradspolynomie også kan skrives faktoriseret som:

a(x-r1)(x-r2)

Men i mit bevis går de fra:

a(x-r1)(x-r2) til
a(x^2-(r1+r2)x+ r1 r2)

Mit spørgsmål er så. Hvordan det? Hvad ganger man med? jeg kan ikke få det til at gå op

På forhånd tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2008 af Isomorphician

kig på dine kvadratsætninger

Svar #2
16. juni 2008 af Np2 (Slettet)

Ja det har jeg prøvet men fatter det sgu ikke.

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. juni 2008 af ibibib (Slettet)

(x-r1)(x-r2) = x·x-x·r2-r1·x-r1·(-r2) = x²-(r1+r2)x+r1·r2

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. juni 2008 af Isomorphician

(x - z)(x - y) = x^2 - xy - zx + zy = x^2 - (y+z)x + zy
Første led i første parentes ganget med første led i anden parentes +
Første led i første parentes ganget med sidste led i anden parentes +
Andet led i første parentes ganget med første led i anden parentes +
Andet led i første parentes ganget med sidste led i anden parentes.

Svar #5
16. juni 2008 af Np2 (Slettet)

Okay tak for hjælpen. Det gav meget god mening :)

Skriv et svar til: Faktorisering (Haster)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.