Fysik

Opvarmning?

17. juni 2008 af erminas (Slettet)
Hej!

Jeg er så heldig at skulle op i fysik om 20 timer og har fået emnet opvarmning...

Jeg er fuldstændig i tvivl om hvad jeg skal komme ind på eller præsentere det? Ville blive glad for en hjælpende hånd af nogle fysiknørder eller en eller anden der er lidt mere med end mig...

Hjælp. På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2008 af mathon

E_indre = m*c*delta_T



E_el = U*I*t = P*t

Svar #2
17. juni 2008 af erminas (Slettet)

Jeg er ikke helt sikker på, at jeg ved, hvad du mener. Vil du ikke gerne forklare formlerne med ord.

Har du ellers nogen tips til, hvad jeg kan fremlægge i morgen.

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. juni 2008 af juventuz (Slettet)

E_indre = m*c*delta_T
Den indre energi= (legemets masse i kg)*(legemets specifikke varmekapacitet i J/(grad . kg) , J/(°C . kg) eller J/(K . kg))*andringen i temperatur (Tslut - Tstart i grad, °C eller K)

E_el = U*I*t = P*t
Den elektriske energi = (spændingsforskellen i volt)*(strømstyrken i ampere)*tiden i sekunder = effekten*tiden

Forstår du det nu? altså formlerne. Ellers spørg^^

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. juni 2008 af juventuz (Slettet)

Hvis det skal være mere overskueligt:

E_indre = m*c*delta_T
Den indre energi= masse*specifikke varmekapacitet*ændringen i temperatur
- masse måles i kg
- specifikke varmekapacitet i J/(°C*kg)
- ændringen i temperatur = Tslut - Tstart i °C

E_el = U*I*t = P*t
Den elektriske energi = spændingsforskel*strømstyrke*tid = effekt*tid
- spændingsforskel måles i volt
- strømstyrken måles i ampere
- tiden måles i sekunder
- effekten måles i watt



Svar #5
17. juni 2008 af erminas (Slettet)

Hvad har elektrisk engergi med opvarmning at gøre. Jeg kender godt formlerne nu hvor det er lidt mere overskueligt, men mangler nogle ord om opvarmning. Kan jeg fortælle noget med at et stofs varmekapacitet afhænger af varmefylden og massen. Når man så varmer det op kan man bruge målingerne til at beregne varmekapaciteten, eller har jeg helt misforstået det?

Tak for hjælpen og undskyld hvis jeg er lidt langsom.

Skriv et svar til: Opvarmning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.