Matematik

stamfunktion

17. juni 2008 af hejddig (Slettet)
Hej

Sidder og læser til eksamen og er fuldstændig væk, men hensyn til stamfunktioner..

i bogen står der:

Vi vil bestemme en stamfunktion til

f(x)= -4x + 3

og får fx

F(x) = S(-4x + 3) dx = -2x^2+3x+5

indskudt bemærkning: S = integral tegn

Hvordan kom de frem til det resultat?

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2008 af heidi_stjerne (Slettet)

det linger et ubestemt integral?

du skal huske på at når du skal finde en stamfunktion til en funktion, da skal du tænke "baglæns".

det hedder : F'(x) = f(x)

og når man regner med ubestemt integraler, vil der altid komme et konstant på, den har de her sat til 5, det er fordi de har valgt en vilkårlig stamfunktion, havde de valgt et eksempel til samtlige stamfunktioner, ville der stå et k i stedet for 5.

skridt for skrdit vil det altså være:

hvad differentieret giver -4x? det gør -2x^2, da du skal smide en op i ^ (og der allerede står et usynligt 1-tal) og samtidig skal du dividere koefficienten med det tal du smider op i ^.

sådan forstætter du bare og smider tilsidst en konstant på.

Giver det mening?

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)

Jeg forstår ikke hvorfor det er +5, det burde være +k
Men du kan jo prøve at differentiere den og se, at du kommer frem til det samme. Integration og differentation er det modsatte af hinanden.

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. juni 2008 af Sherwood (Slettet)

F(x) = S(-4x + 3) dx = -2x^2+3x+5

Du mangler et punkt, før du kan bestemme konstanten, som i dette tilfælde er 5.

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. juni 2008 af heidi_stjerne (Slettet)

hmm ja kan godt se det, men ville sige at det er fordi de har taget en vilkårlig stamfunktion (ved at bruge 5) og ikke formen for samtlige stamfunktioner (ved brug af k).

ellers kan jeg heller ikke se det

Skriv et svar til: stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.