Eksamensforberedelse

Uret tikker - HJÆLP (fysik)

17. juni 2008 af XxooxX (Slettet)
Hej, jeg skal op til fysik eksamen i morgen, og har 24 timers forberedelse. Jeg har trukket "Big Bang teori"

Der står, at jeg skal give en mundtlig præsentation af emnet Verdensbilleder

"Den faglige samtale vil tage udgangspunkt dels i din præsentation, dels i en ønsket omtale af Hubbles sammenhæng samt baggrundsstrålingen."

- hvad er det lige de mener med "Hubbles sammenhæng samt baggrunsstrålingen"???


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. juni 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Hubbles sammenhæng må være Hubbles lov.

Svar #2
17. juni 2008 af XxooxX (Slettet)

Ja, det regner jeg også med nu hvor jeg har kigget nærmere, men jeg er meget usikker på, hvad hans lov går ud på.
Indtil videre har jeg skrevet flg. ned omkring Hubble;

-------------------------------------------
Hubbles lov handler om en sammenhæng mellem galaksernes afstand fra os (mælkevejen) og deres hastighed væk fra os. Denne sammenhæng bestemmes ved flg. formel: v = H0 • d (0 = sænket skrift)
v = hastighed
H0 = Hubble konstanten: (71 km/s)/Mpc
d = afstand

Rødforskydning er en metode, man bruger for at finde hastigheden. Rødforskydningen skyldes dopplereffekten (at bølgelængden bliver større – brug evt. ambulance-eksemplet), og dermed går det over i det røde farvespektum. Ved hjælp fra dopplereffekten beregner man måners, planeters og stjerners bevægelser, og ved rødforskydningen, er det selve universets bevægelse.
-------------------------------------------

- Men det virker forkert noget af det, eller hvad?
- Er der mere at sige? Det har jeg på fornemmelsen, der er, men jeg er blank.

Svar #3
17. juni 2008 af XxooxX (Slettet)

Jeg har tilføjet lidt - er jeg helt forkert på den?

"Nogle begreber kan være så svære at forstå, at man er nødt til lave et lignende eksempel, for bedre at kunne forholde sig til det.
Et eksempel i dagligdagen kan være, når man bager rosinboller. Der, hvor rosinerne starter med at ligge, ligger de ikke, når bollerne er færdige. Dejen hæver nemlig. Rosinerne flytter sig altså, når dejen udvides. Det samme gør galakserne, når universet udvider sig. Her har man så fundet afstanden."

Brugbart svar (1)

Svar #4
17. juni 2008 af Ørnen (Slettet)

#3 Du skal finde det punkt, hvori galakserne var i starttidspunktet. Husk at det er selve rummet, der udvider sig!

Brugbart svar (1)

Svar #5
17. juni 2008 af math-freak++ (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (1)

Svar #6
17. juni 2008 af Jolly@ (Slettet)

#0

Lad vær med at tage dig af #5 - han har åbenlyse problmer med sit selvværd..

Det eneste han kan er at svine folk - ikke andet..

Sikke dog en kvalitet at have...

Selvom det er lidt synd. For der er sikkert ingen, som kan lide ham herinde.. (nok heller ikke så mange i virkeligheden)
__________________________________________________________

#0

Ærgeligt det er så sent, for ellers ville jeg godt have hjulpet dig lidt..


Brugbart svar (1)

Svar #7
17. juni 2008 af sprit (Slettet)

#5 https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=545698
'Nuff said.

Skriv et svar til: Uret tikker - HJÆLP (fysik)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.