Fysik

Totalreflektion

17. juni 2008 af Rasie (Slettet)
Hej, er der nogen der ved hvad totalreflektion er. Har selv fundet mere, men kan man ikke tilføje mere?:

Hvis det er tilfældet, vil der ske totalrefleksion, dvs. fuldstændig refleksion, når indfaldsvinklen er tilstrækkelig stor.

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Ja.

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. juni 2008 af juventuz (Slettet)

Der skal du kende den kritiske vinkel i_c. Ved indfaldsvinkler støre end den kritiske vinkel vil lyset reflekteres tilbage i fx vandet, hvis lyset sendes fra vand til luft. Der sker her totalreflektion.

Man kan beregne den kritiske vinkel vha. brydningsloven:

(sin(i_c))/(sin(b))=n2/n1

fra vand til luft

(sin(i_c))/(sin(90))=1/1.33
i_c=sininv((sin(90)*1/1.33)=48.75

Dvs ved indfaldsvinkler større end 48.75 vil der ske totalreflektion.

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. juni 2008 af juventuz (Slettet)

Måske skal der lige tilføjes i #2, at resultatet skal konkluderes med grader - altså: ...indfaldsvinkler større end 48.75 grader...

Svar #4
17. juni 2008 af Rasie (Slettet)

okey mange tak:)

men er det ikk bare "sin(i)" altså jeg forstår ikk helt c'et

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. juni 2008 af Jerslev (Slettet)

#4: C'et står for critical.

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. juni 2008 af juventuz (Slettet)

man kalder den kritiske vinkel for "i_c". Tror det kommer fra det engelske critical. Men ja, indfaldsvinkel kaldes for i, men kritiske vinkel kaldes i_c

Svar #7
17. juni 2008 af Rasie (Slettet)

okey, nu jeg med.. tusind tak for hjælpen:)

Skriv et svar til: Totalreflektion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.