Matematik
løsningskurve til dy/dx
25. marts 2003 af
SP anonym (Slettet)
Jeg skal bestemme løsningskurven til følgende differentialligning;
dy/dx=1+x^2
som går gennem punktet (1,4)
Jeg ville blive glad hvis der var nogen som kunne give mig nogle "vink" til hvordan sådan en opgave skal løses... :o)
dy/dx=1+x^2
som går gennem punktet (1,4)
Jeg ville blive glad hvis der var nogen som kunne give mig nogle "vink" til hvordan sådan en opgave skal løses... :o)
Svar #1
25. marts 2003 af RE (Slettet)
løs ved separation af variable
omskriv til
1dy=1+x^2dx
og integrer
omskriv til
1dy=1+x^2dx
og integrer
Svar #2
26. marts 2003 af SP anonym (Slettet)
Eller, for at bruge en mere præcis skrivemåde: int(dy)=int((1+x^2)dx), fordi det er jo hele udtrykket (1+x^2), der skal integreres.
PS! For at blive ved det med præcisionen, så kan ordet "udtryk" i dette tilfælde måske diskuteres.
Indenfor matematik, ligesom inden for andre naturvidenskaber, må man jo bruge et meget præcist sprog. Ellers kan det jo være, at der opstår uheldige misforståelser.
Mvh. Sigmund
PS! For at blive ved det med præcisionen, så kan ordet "udtryk" i dette tilfælde måske diskuteres.
Indenfor matematik, ligesom inden for andre naturvidenskaber, må man jo bruge et meget præcist sprog. Ellers kan det jo være, at der opstår uheldige misforståelser.
Mvh. Sigmund
Skriv et svar til: løsningskurve til dy/dx
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
