Fysik
Varmemængde..
25. september 2004 af
soren_and (Slettet)
Jeg er ik sikker på hvordan jeg ska løse denne opgave:
En blyklods med massen 731 g afkøles fra 177 grader til 65 grader. Hvor stor en varmemængde afgiver klodsen, og hvor stor en varmemængde modtager klodsen?
Nogen der ka hjælpe mig på vej? :) Tak!
En blyklods med massen 731 g afkøles fra 177 grader til 65 grader. Hvor stor en varmemængde afgiver klodsen, og hvor stor en varmemængde modtager klodsen?
Nogen der ka hjælpe mig på vej? :) Tak!
Svar #1
25. september 2004 af Darklord (Slettet)
m=0,731kg
t1=177
t2=65
modtagne varmemængde i energi:
e=m*c*(t2-t1) ; hvor c er bly varmkapacitet
Det vil vise sig, at den modtagne energi vil være negativ, det passer også, da blyklodsen afgiver energi :)
t1=177
t2=65
modtagne varmemængde i energi:
e=m*c*(t2-t1) ; hvor c er bly varmkapacitet
Det vil vise sig, at den modtagne energi vil være negativ, det passer også, da blyklodsen afgiver energi :)
Skriv et svar til: Varmemængde..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
