Matematik

arealfunkion eksam haster

19. juni 2008 af anna85 (Slettet)
hej

hvordan laver man arealfunktion , er det rigtig det er det samme som stamfunktion. men arealfunktion er bare et bestemt integral. dvs. A´(x) = f(x)


altså har lavet en

2
f(x)=X
2

2
S0 X^2 dx

jeg forstår ikkke hvorfor, håber i gider hjælpe, og giv en anden der er bedre ekp , for synes det er lidt svært

tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2008 af Riemann

din notation giver ikke mening.

En arealfunktion opfylder, at A'(x) = f(x).

Prøv at uddyb resten af spørgsmålet (og forklar hvad du mener med din notation)

Svar #2
19. juni 2008 af anna85 (Slettet)

jeg kan hellrr ik forstå den , håber du vil give en eksepmpel , er forvirret

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. juni 2008 af Riemann

Eksempel:

Betragt funktionen,

f(x)=x^2

En stamfunktion til denne er F(x) = 1/3x^3.

Arealet mellem førsteaksen og grafen for f, afgrænset af linierne x=a og x=b (hvor b er større end a) er

F(b)-F(a)

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. juni 2008 af mathon

...supplerende

f(x)=x^2
F(x) = Fo(x) + k = (1/3)x^3 + k

arealet er tilvæksten over en
vilkårlig stamfunktion

A = F(b)- F(a) = (1/3)b^3 + k - ((1/3)a^3 + k) = (1/3)b^3 + k - (1/3)a^3 - k = (1/3)b^3 - (1/3)a^3 = Fo(b)-Fo(a).

Da k-værdien altid "forsvinder" ved subtraktionen, benyttes altid
Fo(x) af de uendeligt mange (den hvor man undlader at medskrive k)


arealet = det bestemte integral = en skalar

en stamfunktion er - som ordet siger - en funktion
...................................................................................................................................................

...dette var et FORSØG på en afklaring
og IKKE
et selvoptaget korrektiv til #3's korrekte og pædagogisk velvalgte kortform...

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. juni 2008 af Riemann

#4
Tak... Jeg er glad for, at du får skrevet, at der er uendeligt mange stamfunktioner - det fik fremgik ikke af #3...

Skriv et svar til: arealfunkion eksam haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.