Matematik
Differentitaion af potensfunktion
19. juni 2008 af
gausland (Slettet)
Jeg sidder og arbejder på beviset for differntialkvotienten for x^n. Er nået til hvor n<0.
f(x) = x -n = 1/(x n
differentialkvotienten fås vha brøkreglen.
(x -n)' = ( 1 )'/(x^n)
= ((1)' * x^n - 1 * (x ^n)')/(x^n)^2
= (0 - n * x^n-1)/(x^2n) = - n * (x^n-1/x^2n)
Så kan jeg ikke komme længere.
f(x) = x -n = 1/(x n
differentialkvotienten fås vha brøkreglen.
(x -n)' = ( 1 )'/(x^n)
= ((1)' * x^n - 1 * (x ^n)')/(x^n)^2
= (0 - n * x^n-1)/(x^2n) = - n * (x^n-1/x^2n)
Så kan jeg ikke komme længere.
Svar #1
19. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)
Derfra hvor du er nået til fortsætter jeg fra.
=-n*x^(n-1-2n) (potensregneregel a^e/a^b=a^(e-b))
=-n*x^(-n-1)
=-n*x^(n-1-2n) (potensregneregel a^e/a^b=a^(e-b))
=-n*x^(-n-1)
Svar #2
19. juni 2008 af gausland (Slettet)
Mange tak.
Tror måske også, at det er søvn mangel der er problemet:)
Nat nat
Tror måske også, at det er søvn mangel der er problemet:)
Nat nat
Skriv et svar til: Differentitaion af potensfunktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
