Fysik
Bølgeformlen
19. juni 2008 af
Jens Holger Jensen (Slettet)
Jeg ville bare høre om bølgeformlen neden for er rigtigt isoleret og om de efterfølgende opgaver er rigtigt udregnet:
Bølgeformlen (v = lambda * f) isoleres til:
lambda = v / f
f = v / lambda
Opgave 1:
lambda = 7,4*10^-7 m
v = 3,00*10^8 m/s
f = 3,00*10^8/7,4*10^-7 = 4,05405405*10^14 Hz
Opgave 2:
v = 340 m/s
f = 20 Hz
lambda = 340/20 = 17 m
Bølgeformlen (v = lambda * f) isoleres til:
lambda = v / f
f = v / lambda
Opgave 1:
lambda = 7,4*10^-7 m
v = 3,00*10^8 m/s
f = 3,00*10^8/7,4*10^-7 = 4,05405405*10^14 Hz
Opgave 2:
v = 340 m/s
f = 20 Hz
lambda = 340/20 = 17 m
Skriv et svar til: Bølgeformlen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
