Fysik
kvantemekaniske energitilsatande
20. juni 2008 af
Croo (Slettet)
Hej
Et lille spørgsmål som jeg sidder og bøvler med.
Vi betegner nomerede stationære tilstande i et brintatom ved |nlm> hvor n er hovedkvantetallet og så videre.
Et brintatom er beskrevet ved den normerede bølgefunktion
|w> = (1/sqrt(2))*(|210>+|211>)
Jeg skal gøre rede for at w er en energiegentilstand, hvor, og bestemme den tilhørende værdi.
Hvordan gør jeg dette.
Et lille spørgsmål som jeg sidder og bøvler med.
Vi betegner nomerede stationære tilstande i et brintatom ved |nlm> hvor n er hovedkvantetallet og så videre.
Et brintatom er beskrevet ved den normerede bølgefunktion
|w> = (1/sqrt(2))*(|210>+|211>)
Jeg skal gøre rede for at w er en energiegentilstand, hvor, og bestemme den tilhørende værdi.
Hvordan gør jeg dette.
Svar #1
20. juni 2008 af susna (Slettet)
Hvis \w> er en egentilstand skal den opfylde Hamiltonligningen: H\w>=E\w>.
Kan du finde egenværdien dvs. energien E=, har du også vist at \w> er en egenfunktion.
Kan du finde egenværdien dvs. energien E=, har du også vist at \w> er en egenfunktion.
Svar #2
20. juni 2008 af peter lind
Jeg vil nu ikke kalde det en enrgitilstand; men en kvantemekanisk tilstand.
I Bohr atomet er energien stort set bestemt af hovedkvantetallet n, som her er 2. Energien er omvendt proportional med n^2. For n=1 er energien så vidt jeg husker -13,6 eV; men det må du hellere slå op.
I Bohr atomet er energien stort set bestemt af hovedkvantetallet n, som her er 2. Energien er omvendt proportional med n^2. For n=1 er energien så vidt jeg husker -13,6 eV; men det må du hellere slå op.
Svar #3
23. juni 2008 af susna (Slettet)
En energi-egentilstand betyder at der er tale om en egenfunktion for Hamiltonoperatoren. Man kan også have andre operatorer f.eks. impulsmomentoprator (J^2), spinoperator (S^2) osv. som har egenfunktioner med tilhørende egenværdier.
Skriv et svar til: kvantemekaniske energitilsatande
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
