Matematik

En Postensfunktion

26. september 2004 af Marco (Slettet)
For ethvert tal a er en potensfunktion f givet ved

f(x) = x^a, x>0

1) Bestem a, når det oplyses, at f(2x) = 5*f(x)

2) Bestem a, når det oplyses, at f(x) øges med 20%, når x øges 10%

Håber I kan hjælpe mig med at løse den.

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2004 af Meppo

Her er løsningerne
1) 5*x^a = (2x)^a
5*x^a = 2^a*x^a
5 = 2^a
a = log(5)/log(2)

2) 1,2 = 1,1^a
a = log(1,2)/log(1,1)

Skriv et svar til: En Postensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.