Matematik
Kapitalfreskrivning
21. juni 2008 af
EmmaD (Slettet)
hej (:
jeg skal til årsprøve nu her på mandag, og jeg sidder og skriver noter til mine spørgsmål!
1) Er der nogle, der kan hjælpe mig med beviset til renteformlen?
2 ) Er der nogle der kan hjælpe mig med, hvad fordoblingstiden i forbindelse med KAPITALFRAMSKRIVNING er?
På forhånd tak :D
jeg skal til årsprøve nu her på mandag, og jeg sidder og skriver noter til mine spørgsmål!
1) Er der nogle, der kan hjælpe mig med beviset til renteformlen?
2 ) Er der nogle der kan hjælpe mig med, hvad fordoblingstiden i forbindelse med KAPITALFRAMSKRIVNING er?
På forhånd tak :D
Svar #1
21. juni 2008 af Isomorphician
1) Er det et specielt bevis du vil have gennemgået?
2) Fordoblingstiden er den tid det tager før det indsatte beløb er blevet dobbelt så stort.
2) Fordoblingstiden er den tid det tager før det indsatte beløb er blevet dobbelt så stort.
Svar #2
21. juni 2008 af EmmaD (Slettet)
Nej, opgaven lyder bare: bevis renteformlen!
og tak for svaret (:
og tak for svaret (:
Svar #3
21. juni 2008 af Isomorphician
Startkapital = k0
rentefod = r
Renten efter 1 termin betegnes som k0*r. Derfor er startkapitalen efter 1 termin vokset til k0 + k0*r.
Skrevet på en anden måde:
k1 = k0 + k0*r = k0(1+r) = k0(1+r)^1
Kigger vi på udviklingen efter 2 terminer fås:
k2 = k1 + k1*r = k1(1+r)
Ved indsættelse af udtrykket for k1 fås:
k2 = k0(1+r)(1+r) = k0(1+r)^2
Fortsættes denne proces n gange fås renteformlen:
kn = k0(1+r)^n
rentefod = r
Renten efter 1 termin betegnes som k0*r. Derfor er startkapitalen efter 1 termin vokset til k0 + k0*r.
Skrevet på en anden måde:
k1 = k0 + k0*r = k0(1+r) = k0(1+r)^1
Kigger vi på udviklingen efter 2 terminer fås:
k2 = k1 + k1*r = k1(1+r)
Ved indsættelse af udtrykket for k1 fås:
k2 = k0(1+r)(1+r) = k0(1+r)^2
Fortsættes denne proces n gange fås renteformlen:
kn = k0(1+r)^n
Skriv et svar til: Kapitalfreskrivning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
