Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)
Aktier
22. juni 2008 af
censureret (Slettet)
Hej derude.
Hvordan finder man ud af om det er en god idé at købe aktier i et firma? Altså hvor kan man se om den er dyr eller billig? har nogle tal her:
P/S Price Sales: 0,2
P/E Price Earning: 13,2
P/E Høj: 24,2
P/E Lav: 12,1
K/IV Kurs/indre værdi: 1,0
Egenkapitalforrentning (%): 7,9
Omsætning (mio. DKK): 2.915
Produktionsomkostninger: 1.440
Salgs- og distributionsomkostninger: 873
Administrationsomkostninger: 482
Resultat af primær drift (EBIT): 134
Finansielle poster, netto: -67
Ordinært resultat før skat: 67
Ekstraordinære poster (netto): 0
Nettoresultat: 46
Hvad betyder de forskellige tal??
På forhånd tak :)
Hvordan finder man ud af om det er en god idé at købe aktier i et firma? Altså hvor kan man se om den er dyr eller billig? har nogle tal her:
P/S Price Sales: 0,2
P/E Price Earning: 13,2
P/E Høj: 24,2
P/E Lav: 12,1
K/IV Kurs/indre værdi: 1,0
Egenkapitalforrentning (%): 7,9
Omsætning (mio. DKK): 2.915
Produktionsomkostninger: 1.440
Salgs- og distributionsomkostninger: 873
Administrationsomkostninger: 482
Resultat af primær drift (EBIT): 134
Finansielle poster, netto: -67
Ordinært resultat før skat: 67
Ekstraordinære poster (netto): 0
Nettoresultat: 46
Hvad betyder de forskellige tal??
På forhånd tak :)
Svar #1
23. juni 2008 af emul0c
Jeg kan ikke helt huske hvad det er man bruger Price Earnings til, men det er i hvert fald i den del, du kan se om det er bare lidt tæt på at være godt at købe aktien.
Omsætning må give sig selv, det er hvad de har solgt for igennem året (f.eks. 10 jordbær til en pris på 12 kroner stykket giver en omsætning på 120 kr.)
Produktionsomkostninger: De omkostninger som virksomheden har brugt i deres produktion. Hvis du f.eks. sælger jordbær, så har du brugt penge på at købe selve jordbærplanten, gødning, vand, løn til jordbærplukkere etc.
Salgs- og distributionsomkostninger: De omkostninger som du har i forbindelse med dit salg af jordbær, transport til butikkerne, sælgere mv.
Administrationsomkostninger: De omkostninger som du bruger i administrationen - hvis du f.eks. har ansat en person til, at sidde og holde styr på regnskabet, løn, personale etc.
Ordinært resultat før skat: Simpelt nok, hvor meget har du tjent på dine jordbær før skat. Jordbærplanterne koster 40 kroner stykket, du har købt 2 planter = 80 kr. Du laver alt arbejde selv = 0 kr. i løn og administration. Salget foregår på et "tag-selv" bord ude foran dit hus. Hver plante giver 50 jordbær, som du sælger til 1 kr. stykket = 100 kr i omsætning. 100 - 80 = 20 kr. som er dit resultat før skat.
Nettoresultat: Dit resultat efter skat mv.
Resten er jeg lidt i tvivl om, og undlader derfor at svare, da det nok bare vil være mere misvisende.
Men bortset fra det, så kan du ikke se, om du skal købe en aktie ud fra disse oplysninger - du skal se på det igennem en længere periode, samt om der er mulighed for, at det kommer til at gå godt for firmaet i fremtiden, ved f.eks. at følge med i nyhederne om, at de snart får en stor ordre hjem osv.
Hvis det var så simpelt som blot at kigge på deres nøgletal - så ville alle jo kunne gøre det og tjene penge :D
Omsætning må give sig selv, det er hvad de har solgt for igennem året (f.eks. 10 jordbær til en pris på 12 kroner stykket giver en omsætning på 120 kr.)
Produktionsomkostninger: De omkostninger som virksomheden har brugt i deres produktion. Hvis du f.eks. sælger jordbær, så har du brugt penge på at købe selve jordbærplanten, gødning, vand, løn til jordbærplukkere etc.
Salgs- og distributionsomkostninger: De omkostninger som du har i forbindelse med dit salg af jordbær, transport til butikkerne, sælgere mv.
Administrationsomkostninger: De omkostninger som du bruger i administrationen - hvis du f.eks. har ansat en person til, at sidde og holde styr på regnskabet, løn, personale etc.
Ordinært resultat før skat: Simpelt nok, hvor meget har du tjent på dine jordbær før skat. Jordbærplanterne koster 40 kroner stykket, du har købt 2 planter = 80 kr. Du laver alt arbejde selv = 0 kr. i løn og administration. Salget foregår på et "tag-selv" bord ude foran dit hus. Hver plante giver 50 jordbær, som du sælger til 1 kr. stykket = 100 kr i omsætning. 100 - 80 = 20 kr. som er dit resultat før skat.
Nettoresultat: Dit resultat efter skat mv.
Resten er jeg lidt i tvivl om, og undlader derfor at svare, da det nok bare vil være mere misvisende.
Men bortset fra det, så kan du ikke se, om du skal købe en aktie ud fra disse oplysninger - du skal se på det igennem en længere periode, samt om der er mulighed for, at det kommer til at gå godt for firmaet i fremtiden, ved f.eks. at følge med i nyhederne om, at de snart får en stor ordre hjem osv.
Hvis det var så simpelt som blot at kigge på deres nøgletal - så ville alle jo kunne gøre det og tjene penge :D
Svar #2
23. juni 2008 af Madsst (Slettet)
Price/Earningsforholdet = pris/indtjening og er derfor den inverse til forrentnignen af den indsatte kapital.
Svar #3
08. juli 2008 af klotte (Slettet)
Aktier skal man følge over tid for at få den rigtige fornemmelse.
Pas på
Pas på
Skriv et svar til: Aktier
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
