Fysik
BRYDNINGSLOVEN!
24. juni 2008 af
H89M (Slettet)
Hej.
Sidder her med noget fysik, og vil gerne have bevist brydningsloven : sin(i)/sin(b) = v1/v2
Jeg ved videre hen, at jeg skal bruge formlen:
sin(i) = (v1*t)/(x) og sin(b)=(v2*t)/(x)
Men jeg forstår ikke hvor jeg har udregningerne fra?
Hvorfor skal det divideres med x(grænsevinklen)?
Og hvorfor skal jeg bruge Lamba(=v1*t)?
Please hjælp mig. Haster!
Kærligst H89M
Sidder her med noget fysik, og vil gerne have bevist brydningsloven : sin(i)/sin(b) = v1/v2
Jeg ved videre hen, at jeg skal bruge formlen:
sin(i) = (v1*t)/(x) og sin(b)=(v2*t)/(x)
Men jeg forstår ikke hvor jeg har udregningerne fra?
Hvorfor skal det divideres med x(grænsevinklen)?
Og hvorfor skal jeg bruge Lamba(=v1*t)?
Please hjælp mig. Haster!
Kærligst H89M
Svar #1
24. juni 2008 af juventuz (Slettet)
Du kan bevise den ved at tegne en illustration (står sikkert i din bog).
Der er to retvinklede trekanter. ABD og ACD, hvoraf vinkel B og C er retvinklede.
Den tegning, som sikkert er i din bog, forestiller en bølgefront, som før den passerer grænsefladen, er i AB - bagefter er den i CD.
Tiden det tager=delta_t. Lysets fart i stofferne=v_1 og v_2
|BD|=v_1*delta_t og |AC|=v_2*delta_t
Da der er to retvinklede trekanter, ABD og ACD, gælder det at
sin(i)=|BD|/|AD| og sin(b)=|AC|/|AD|
De divideres
(sin(i))/(sin(b))=(|BD|/|AD|)/(|AC|/|AD|)=|BD|/|AC|
Så bruger man, at |BD|=v_1*delta_t og |AC|=v_2*delta_t (som vist tidligere)
(sin(i))/(sin(b))=(v_1*delta_t)/(v_2*delta_t)=v_1/v_2=n_1,2
QED^^
Der er to retvinklede trekanter. ABD og ACD, hvoraf vinkel B og C er retvinklede.
Den tegning, som sikkert er i din bog, forestiller en bølgefront, som før den passerer grænsefladen, er i AB - bagefter er den i CD.
Tiden det tager=delta_t. Lysets fart i stofferne=v_1 og v_2
|BD|=v_1*delta_t og |AC|=v_2*delta_t
Da der er to retvinklede trekanter, ABD og ACD, gælder det at
sin(i)=|BD|/|AD| og sin(b)=|AC|/|AD|
De divideres
(sin(i))/(sin(b))=(|BD|/|AD|)/(|AC|/|AD|)=|BD|/|AC|
Så bruger man, at |BD|=v_1*delta_t og |AC|=v_2*delta_t (som vist tidligere)
(sin(i))/(sin(b))=(v_1*delta_t)/(v_2*delta_t)=v_1/v_2=n_1,2
QED^^
Svar #2
24. juni 2008 af juventuz (Slettet)
"Og hvorfor skal jeg bruge Lamba(=v1*t)"
Tænk på, hvad der definerer fart (fart=strækning/tid). du ganger med den tid, som det tager, hvorefter strækningen/længden i m (hvis du har taget farten i m/s) kommer som resultat. eks: v_1*delta_t=3*10^8 m/s*0.4sek=0.12*10^9m
Tænk på, hvad der definerer fart (fart=strækning/tid). du ganger med den tid, som det tager, hvorefter strækningen/længden i m (hvis du har taget farten i m/s) kommer som resultat. eks: v_1*delta_t=3*10^8 m/s*0.4sek=0.12*10^9m
Svar #3
24. juni 2008 af H89M (Slettet)
Juventuz. Du har lige reddet min dag. Fantastisk!
Det hele giver mening nu ! Tusind tusind tak!:)
Det hele giver mening nu ! Tusind tusind tak!:)
Skriv et svar til: BRYDNINGSLOVEN!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
