Fysik
frekvensbetingelsen
24. juni 2008 af
YodawgYowwwwwww (Slettet)
hejsa. Jeg skal til fysik eksamen her i morgen og jeg sidder og har lidt problemer med Niels Bohrs anden grundkomponent og frekvensbetingelsen. Håber der nogen der kan forklare mig hvad det handler om er ved at gå lidt i panik :S
venlig hilsen Line
venlig hilsen Line
Svar #1
24. juni 2008 af Riemann
Hvis et atom går fra et energiniveau med energien E_2 til et andet niveau med energien E_1 (hvor E_2 > E_1), så udsendes en foton med energien
E_{foton} = E_2 - E_1
Der gælder, at E_foton = h*f, hvor h er plancks konstant og f er frekvensen af fotonen. Dvs.,
h*f = E_2 - E_1
Endvidere gælder der følgende:
Hvis et atom er i energiniveauet E_1, så kan det springe til E_2, hvis atomet modtager en foton med frekvensen, der opfylder, at h*f = E_2 - E_1
E_{foton} = E_2 - E_1
Der gælder, at E_foton = h*f, hvor h er plancks konstant og f er frekvensen af fotonen. Dvs.,
h*f = E_2 - E_1
Endvidere gælder der følgende:
Hvis et atom er i energiniveauet E_1, så kan det springe til E_2, hvis atomet modtager en foton med frekvensen, der opfylder, at h*f = E_2 - E_1
Skriv et svar til: frekvensbetingelsen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
