Fysik
Kvantemekanik
25. juni 2008 af
Bobo.mogens (Slettet)
Hvis man har to operatorer A og B
Og de nomerede egentilstande er givet ved
|n>
Hvor n = 0,1,2,3.…..
For en harmonisk oscillator.
Hvordan beregnes så A|n> og B|n>? eller rettere hvad vil det sige at beregne A|n>?
Og de nomerede egentilstande er givet ved
|n>
Hvor n = 0,1,2,3.…..
For en harmonisk oscillator.
Hvordan beregnes så A|n> og B|n>? eller rettere hvad vil det sige at beregne A|n>?
Svar #1
25. juni 2008 af Riemann
|n> er tilstanden som systemet er i inden operatoren har virket og A|n> er tilstanden efter operatoren A har virket.
En operator vil kunne skrives som
A = |0>A_{00}A_{01}A_{10}A_{11}<1| + ....
hvor A_{ij} er tal (=matrix-elementer).
Den bedste måde at lære det på er at regne en masse opgaver og læse i bøger ;) ...
En operator vil kunne skrives som
A = |0>A_{00}A_{01}A_{10}A_{11}<1| + ....
hvor A_{ij} er tal (=matrix-elementer).
Den bedste måde at lære det på er at regne en masse opgaver og læse i bøger ;) ...
Skriv et svar til: Kvantemekanik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
