Andre fag

3. årsopgave - engelsk eller historie.

28. september 2004 af ccaabb (Slettet)
Hey allesammen!

Jeg står overfor det svære valg snart at sku vælge fag/emne for min 3.årsopgave....

Jeg ved med sikkerhed at jeg enten vil skrive i fagene engelsk eller historie - og det er så her I kommer ind i billedet..:-)

Jeg ville høre om I havde nogle forslag til interessante emner indenfor disse 2 fag - samtidig må det også godt være nogle "utraditionelle" emner! Dette skal forstås på den måde at det meget gerne må være nogle emner som ikk ligner dem mange skriver.

Håber virkelig I kan hjælpe mig lidt på vej med nogle gode forslag -

Svar #1
28. september 2004 af ccaabb (Slettet)

glemte li noget ... I må selvfølgelig også godt fortælle om jeres erfaringer mht netop det emne i forslår!

På forhånd tak for jeres inspiration.
ccaabb:-)

Brugbart svar (1)

Svar #2
28. september 2004 af zIOn (Slettet)

Omkring 3.g opgaven skal det siges at de emner folk oftest skriver om ofte vil være de bedste...
Hvis du vil vælge noget utraditionelt og ikke har lyst til at skrive om noget som mange andre også har arbejdet med er det selvfølgelig fint nok, men karaktermæssigt er det snarere en ulempe end en fordel. Jeg skriver selv i historie (har ikke engelsk), men jeg har ikke truffet 3 fravalg(matematik, fysik el. samfundsfag), men i stedet et tilvalg. Det skyldes at jeg fik en overordentlig god tilbagemelding på 2.g historieopgaven og i øvrigt er vældig interesseret i historie :)
I historie vil jeg skriver om romerriget, nærmere kan jeg ikke præcisere det pt.

Brugbart svar (2)

Svar #3
28. september 2004 af tbjorn (Slettet)

"Omkring 3.g opgaven skal det siges at de emner folk oftest skriver om ofte vil være de bedste..."

- Det lyder temlig komisk!

Til ccaabb:

Hvis du generelt er god til at analysere tekstmateriale i dansk, vil jeg anbefale dig at skrive i engelsk, da det oftest er muligt at score en god karakter i sprogfag i SSO. Den bog du evt vælger findes sikkert i en udgave på dansk, så der har du allerede lidt hjælp at hente. Desuden har du nok heller ikke så meget litteratur at arbejde med i engelsk, som du ville have i historie. Overvejede selv kraftigt at skrive i engelsk sidste år, men valgte mit andet HN-sprogfag.

Nikolaj

Brugbart svar (1)

Svar #4
28. september 2004 af Damon (Slettet)

"Omkring 3.g opgaven skal det siges at de emner folk oftest skriver om ofte vil være de bedste...
Hvis du vil vælge noget utraditionelt og ikke har lyst til at skrive om noget som mange andre også har arbejdet med er det selvfølgelig fint nok, men karaktermæssigt er det snarere en ulempe end en fordel."

Det mener jeg ikke er rigtigt. Mange af de emner folk oftest skriver om er det min lærer kalder "skuffeopgaver", fordi det er opgaver læreren altid lige kan hive op af skuffen. Det er typisk opgaver der lyder som følger: giv en forklaring af situationen inden, en redegørelse for, hvad der skete og en forklaring af, hvad der skete senere.
Hvis du vil "gå efter guldet", vil det oftest være hensigtsmæssigt at søge en lidt mere komplex problemstilling, så du rigtigt kan komme op i de taxonomiske niveau'er.

Brugbart svar (1)

Svar #5
28. september 2004 af zIOn (Slettet)

Det er en opfattelse, jeg bringer kun egne erfaringer.
Der må vel være en grund til at de klassiske opgaver bliver valgt igen og igen og også anbefalet af læreren!
Dette er ikke "skuffeopgaver"!

Svar #6
28. september 2004 af ccaabb (Slettet)

tak for jeres respons indtil videre....:-)
#4 ja jeg her nemlig også fået præsic den der med "skuffeopgaverne" at vide af min historielærer... og netop af den grund vil jeg gerne høre om I har forslag til mere "utraditionelle" emner, om man vil.

Brugbart svar (1)

Svar #7
28. september 2004 af Damon (Slettet)

Jeg har overvejet at skrive om shamanisme i de gamle sydamerikanske stammesamfund. Har læst meget lidt om det, men finder det interessant, hvordan denne tradition har overlevet så utroligt mange år, hvis det skulle være det pure opspind.

At skrive tværfagligt i kemi og filosofi om kaosteori kunne også være enormt spændende - dette har jeg læst noget om - prøv evt dette link: http://www.socialister.dk/ist/ist-05mj.htm og en bog af Prigogine om emnet, hvis det har interesse.

Selv skal jeg skrive tværfagligt i filosofi og historie om Hegels historiefilosofi.


Angående tværfaglige SSO bliver det obligatorisk i den nye gymnasiereform (i følge min filosofi-lærer) og mon ikke der en grund til det?

Skriv et svar til: 3. årsopgave - engelsk eller historie.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.