Matematik

forberedelse til gym.

28. juni 2008 af laura-gregers (Slettet)
nu er det jo så blevet sommerferie, og efter ferien skal jeg på gym og have mat A. jeg har hørt at mat på gym skulle være ret svært, og vil dervfor gerne forberede mig lidt nu, hvor jeg har tid til det.

mit spørgsmål er så, hvilke emner i vil tro jeg skal læse på, og om i ikke har nogle gode sider, hvor man kan lære det (især hvis i kender nogle steder på nettet hvor der er en masse om differentialregning).
hvis i har titlerne på nogle gode bøger, må i selvf. også gerne skrive dem, men så skal jeg bare til at på biblioteketm ogder plejer at være venteliste og sådan...

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. juni 2008 af elireeli (Slettet)


Hvis jeg var dig ville jeg bare nyde min sommerferie i stedet for at forberede.

Du starter jo med mat C i 1.g hvilket er totalt let. Jeg fik selv 9 i fsa og i 1.g årsprøve fik jeg 11 , uden at lægge en speciel arbejdsindsats i det, og den mindste karakter var vidst 8. Det er først i 3g det bliver svært synes jeg, hvor det jo er A niveau.

Men hvis du virkelig vil forberede til 1g så er det skal du læse på :
- ekspotentielle udviklinger, halverings og fordoblingskonstanter og renter
- lineære funktioner
- statistik
- logaritme
- potenser
- retvinklede/ensvinklede trekanter
- ligninger, uligheder.

Svar #2
28. juni 2008 af laura-gregers (Slettet)

nogen links? men, tror godt jeg kan det meste af det du skriver... og, det er nu ligeså meget for at have noget at lave, som for at forberede.

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. juni 2008 af BigEyes (Slettet)

Du kan bruge dette link http://www.matema10k.dk/ som er bog vi brugte i 1g, og den kommer godt rundt om ovenstående emner. God arbejdslyst :P

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. juni 2008 af mathon

...bliver der lyst og tid til mere,
så måske
reduktion ( som er droslet meget ned i folkeskolen)
omvendte kvadratsætninger:
a^2±2ab+b^2 = (a±b)^2
a^2-b^2 = (a+b)(a-b)

omskrivningen
ax^2+bx+c = a(x+(b/(2a)))^2 + (-d/(4a)), når d = b^2-4ac

løsning af to førstegradsligninger med to ubekendte
af
typen:
a1*x+b1*y=c1
a2*x+b2*y=c2

anskaf en TI-89 (jeg får ikke procenter!)
og "leg" lidt med den, så du ikke er helt på bar bund med en endnu plastikomvundet manual, når du starter

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. juni 2008 af mathon

...brøkregning

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. juni 2008 af grisehønen (Slettet)

Hvor god er du?

Brugbart svar (0)

Svar #7
30. juni 2008 af math-freak++ (Slettet)

Bedre end dig..

Brugbart svar (0)

Svar #8
30. juni 2008 af grisehønen (Slettet)

#7 Hvem spurgte dig?

Svar #9
30. juni 2008 af laura-gregers (Slettet)

fik 12/12 til eksamen, og syntes også det er rimelig sjovt, så tror jeg er ok god

Brugbart svar (0)

Svar #10
30. juni 2008 af DanielPetersen (Slettet)

Hvad er jeres IQ`?

Brugbart svar (0)

Svar #11
30. juni 2008 af grisehønen (Slettet)

#9 Prøv at tage et kig på http://www.georgmohr.dk . Det er en konkurrence du kan være med i, når du begynder i gymnasiet. Meget af matematikken er anderledes og sjovere end det der normalt er i gymnasiet. Men fordi det er anderledes skal man jo også kigge på nogen lidt andre ting - så hvis du har msn, kan jeg jo lige guide dig igang, og sende dig en bog om emnet?

Brugbart svar (0)

Svar #12
30. juni 2008 af grisehønen (Slettet)

DP: Du ved jo godt at min er på 450 ;)

Brugbart svar (0)

Svar #13
30. juni 2008 af DanielPetersen (Slettet)

nårh, ja nu husker jeg dig ;)

Man kan nemt træne sig i GM-opgaver og klare sig godt der. Dem som klare sig bedst på uni er faktisk ikke dem der nåede langt i gm. De store genier har slet ikke deltaget ironisk nok:)

Det er ikke hentydet til dig Grisehønne. Det er bare generelt ;)

Brugbart svar (0)

Svar #14
30. juni 2008 af grisehønen (Slettet)

#13 Højst sandsynligt... Man kan træne sig til alt. Tit er det rejsen og ikke destinationen der er det fedeste:)

Brugbart svar (0)

Svar #15
30. juni 2008 af BigEyes (Slettet)

#14 Enig ;)

Brugbart svar (0)

Svar #16
02. juli 2008 af cob (Slettet)

Jeg har en mat A bog til salg "Matematik for 1-årigt A-niveau" Hvis du er interesseret.....

Smid en mail på min profil hvis du er interesseret.....

Hilsen

Jacob

Brugbart svar (0)

Svar #17
03. juli 2008 af Kathdk (Slettet)

jeg er.

Brugbart svar (0)

Svar #18
03. juli 2008 af danishgirl18 (Slettet)

held og lykke i hvert fald, men hvis du mangler noget kan du spørge om titler i en boghandel også låne dem på biblioteket

Brugbart svar (0)

Svar #19
04. juli 2008 af Kathdk (Slettet)

tak!

Skriv et svar til: forberedelse til gym.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.