Fysik
Hjælp..
01. juli 2008 af
Ivanoh (Slettet)
Hej.
Vi har haft en lang diskussion i mit festival telt, og vi blev aldrig færdige..
Den gik ud på, om det var ampere eller volt, man fik stød af. Jeg mener det er ampere, da det er strømstyrke, men min ven var ikke enig.
Jeg ved ikke hvordan, jeg skal forklare ham, hvorfor det er amperen og ikke volten. Hver gang jeg prøver, står han helt af.
Nogen der kan en idiot-sikret forklaring?
Vi har haft en lang diskussion i mit festival telt, og vi blev aldrig færdige..
Den gik ud på, om det var ampere eller volt, man fik stød af. Jeg mener det er ampere, da det er strømstyrke, men min ven var ikke enig.
Jeg ved ikke hvordan, jeg skal forklare ham, hvorfor det er amperen og ikke volten. Hver gang jeg prøver, står han helt af.
Nogen der kan en idiot-sikret forklaring?
Svar #4
01. juli 2008 af klotte (Slettet)
# 3 og hvorfor er det lige noget at prale af ?
det er da destruktivt.
det er da destruktivt.
Svar #5
01. juli 2008 af Jerslev (Slettet)
#0: På trods af, at du har slettet din bruger, kan andre nok også finde et svar nyttigt.
Strømstyrke, ampere, er den ladning, der passerer igennem ledningen pr. tidsenhed. Jo større strømstyrke, jo større ladning og derfor bliver strømmen mere farlig. Spændingen er blot et udtryk for den energi, hver ladning har. Matematisk er den givet ved E_kin=U*q, hvor E_kin er den kinetiske energi, U er spændingen og q er ladningen. I en ledning er q=e, hvor e er elementarladningen. Jo større spænding, jo større kinetisk energi. Den kinetiske energi gør sådan set kun, at ladningerne kan "springe" længere. Det siges i overslag, at en elektron kan springe 10cm pr. 10kV, så du kan selv regne ud hvor meget spænding der er i et lyn og hvorfor man kan overleve et sådan (Ohms lov!).
Strømstyrke, ampere, er den ladning, der passerer igennem ledningen pr. tidsenhed. Jo større strømstyrke, jo større ladning og derfor bliver strømmen mere farlig. Spændingen er blot et udtryk for den energi, hver ladning har. Matematisk er den givet ved E_kin=U*q, hvor E_kin er den kinetiske energi, U er spændingen og q er ladningen. I en ledning er q=e, hvor e er elementarladningen. Jo større spænding, jo større kinetisk energi. Den kinetiske energi gør sådan set kun, at ladningerne kan "springe" længere. Det siges i overslag, at en elektron kan springe 10cm pr. 10kV, så du kan selv regne ud hvor meget spænding der er i et lyn og hvorfor man kan overleve et sådan (Ohms lov!).
Skriv et svar til: Hjælp..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
