Matematik

Differentiation?

26. juli 2008 af **Anne.** (Slettet)
x+xy=2y

Så skal jeg finde differentialkvotienten. Jeg kan ikke se hvordan det kan lade sig gøre?

x+xy-2y = 0 og hvad mere?

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. juli 2008 af Daniel TA (Slettet)

Jeg vil isolere y, men jeg går i stå ved

x+xy=2y <=>
0,5x+0,5xy=y <=>
0,5x(1+y)=y <=>
0,5x=y/(1+y)

Svar #2
26. juli 2008 af **Anne.** (Slettet)

okaay. Men hvordan løses den så? :S

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. juli 2008 af Daniel TA (Slettet)

Som sagt er jeg også gået i stå. Har du prøvet med din lommeregner? Evt bare få isoleret y.

Svar #4
26. juli 2008 af **Anne.** (Slettet)

#3 Det kan jeg ikke..

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. juli 2008 af Daniel TA (Slettet)

Hverken isolere y eller differentiere den?

Svar #6
26. juli 2008 af **Anne.** (Slettet)

x+xy=2y

Så skal jeg finde differentialkvotienten.

Svar #7
26. juli 2008 af **Anne.** (Slettet)

Vil du ikke hjælpe mig? Så er du sød :)

Brugbart svar (0)

Svar #8
26. juli 2008 af Daniel TA (Slettet)

#7 Hmm, jeg prøvede at differentiere den på lommeregneren og der fik jeg et meget mærklig resultat
d/dx(x+xy=2y) <=> 1=0
Og hvis jeg prøver at isolere den med hensyn til y, så står y på begge sidder af lighedstegnet.

Svar #9
26. juli 2008 af **Anne.** (Slettet)

Hvad er dy/dx så?

Brugbart svar (0)

Svar #10
26. juli 2008 af math-freak++ (Slettet)

hold kæft hvor er I dumme ! Det var da helt vildt så totalt hjernedøde I er !!

Brugbart svar (0)

Svar #11
26. juli 2008 af Daniel TA (Slettet)

Det kan man vist ikke skrive på lommeregneren. Jeg beklager at jeg ikke kan hjælpe yderligere. Du må vente på de klogere hoveder ;)

Brugbart svar (0)

Svar #12
26. juli 2008 af Daniel TA (Slettet)

#10 Så vær venlig at hjælp.

Brugbart svar (0)

Svar #13
26. juli 2008 af math-freak++ (Slettet)

#11 "Du må vente på de klogere hoveder ;)" JEG ER LIGE KOMMET !

Brugbart svar (0)

Svar #14
26. juli 2008 af math-freak++ (Slettet)

opgaven er nem og jeg kan nemt løse den. Men hvad får jeg ud af det? Anne du skal give mig noget igen;)

Brugbart svar (0)

Svar #15
26. juli 2008 af Daniel TA (Slettet)

#13 Så bevis dit værd :)
#14 Det her er en gratis side, hvor man får hjælp uden betaling, så det kan du ikke forlange/forvente.

Svar #16
26. juli 2008 af **Anne.** (Slettet)

#11 Det er fint. Tak for din hjælp :-)

Gå nu bare væk med dig math-nørd!

Jeg kan ikke se hvad du vil have noget igen. Du skriver i #13 at du allerede er kommet :)

Brugbart svar (0)

Svar #17
26. juli 2008 af Daniel TA (Slettet)

#16 Haha, genialt!

Brugbart svar (0)

Svar #18
26. juli 2008 af math-freak++ (Slettet)

#15 Ja, denne gang gør jeg det for at overbevise dig.

#16 Hold da kæft hvor er du fræk. Er det sommervarmen ??

Brugbart svar (0)

Svar #19
26. juli 2008 af Daniel TA (Slettet)

#18 Lad mig endelig se. Jeg kan ikke løse den med min nuværende viden :)

Brugbart svar (0)

Svar #20
26. juli 2008 af math-freak++ (Slettet)


"x+xy=2y

Så skal jeg finde differentialkvotienten " siger den uvidende pige.

Min geniale løsning kommer her:


x + xy = 2y
vi diff. implicit
1+x*dy/dx = 2 * dy/dx <=> 1 = dy/dx (2-x)
<=> y' = 1/(2-x)

Det er barnemad for et matematik geni som mig!

Forrige 1 2 Næste

Der er 33 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.