Fysik

Tilfældighedsgenerator

28. juli 2008 af math-freak++ (Slettet)
Hvis man skal lave 100 tilfældige cifre, hvordan gør man det så manuelt?

Hvis I kan anbefalde nogen bøger på det område, er jeg meget åben.

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. juli 2008 af Daniel TA (Slettet)

Hmm, jeg ved at man kan gøre det på lommeregneren, men kender ikke til hvordan man skal kunne gøre det manuelt. Det lyder også lidt underligt.

Svar #2
28. juli 2008 af math-freak++ (Slettet)

#1 Jeg mangler bare en manuel procedure. Det er ikke så simpelt, som det måske lyder.

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. juli 2008 af Daniel TA (Slettet)

#2 Det lyder slet ikke så simpelt! Held og lykke.

Svar #4
28. juli 2008 af math-freak++ (Slettet)

#3 Jeg har ikke brug for held for at opnå min lykke.

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. juli 2008 af Sherwood (Slettet)

Nej, den er uopnåelige..

Svar #6
28. juli 2008 af math-freak++ (Slettet)

Nej, den er ikke uopnåelig.

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. juli 2008 af piper (Slettet)

Hvor streng er du? Hvad er der i galt med at slå med en 10-sidet terning, eller trække numre op af en hat?

Du kommer nok tættest på det tilfældige, hvis du lader en computer vælge dem pseudotilfældigt, der sjovt sagt er tilfældigt uden at være det. Men hvad er overhovedet tilfældigt, når det kommer til stykket?

I java kan man jo, som du sikkert ved, compile klassen

class Gen {

public static void main(String[] args) {
digitGen();
}

static void digitGen(){

java.util.Random gen = new java.util.Random();

for(int i = 0; i < 100; i++)
System.out.println(gen.nextInt(10));
}

}

Og bare køre den. Det ville give dig dine 100 tilfældige cifre. På Suns hjemmeside kan du finde Random.java-filen og undersøge, hvordan det gøres der, hvis du har mod på det. Det ville være interessant.

Brugbart svar (0)

Svar #8
28. juli 2008 af JacobJensen (Slettet)

Manuelt: Kast med terninger :)

Brugbart svar (0)

Svar #9
28. juli 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: MatLab kan klare det også.

Det bliver vel noget alla:

k=[indsæt højeste mulige tilfældige tal her]
n=k*rand(100)

n bliver hermed en vektor med 100 tilfældige værdier imellem 0 og k.

Brugbart svar (0)

Svar #10
29. juli 2008 af Jesper-rod (Slettet)

Vælg dit yndlings irrationelle tal. Udregn det med måske 10000 decimal og vælg de 100 sidste som de dine "tilfældige" tal.

Brugbart svar (0)

Svar #11
29. juli 2008 af KLLK (Slettet)

#10 Hvis dette tal er algebraisk er det så u-tilfældigt at det hurtigt bliver tilnærmet til dit givne polynomium.

Brugbart svar (0)

Svar #12
31. juli 2008 af Jesper-rod (Slettet)

så vælg et transcedent tal

Brugbart svar (0)

Svar #13
13. august 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Mig bekendt lever vi i / med et titalssystem, så vi har kun 10 cifre, nemlig tallene fra 0 til 9.

Du må mene: Hvorledes udvælger man 100 tilfældige tal?

Skal det være hele tal, eller ...?

100 ud af hvor mange?


Brugbart svar (0)

Svar #14
13. august 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Og hvad har det med fysik at gøre? :)


Skriv et svar til: Tilfældighedsgenerator

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.