Fysik

lydstyrke

29. september 2004 af Japs100 (Slettet)
Hej. Jeg håber der er nogen, der kan hjælpe?

I denne opgaver regner vi med, at lyden fra en højtaler udbreder sig nogenlunde jævnt i en halvkugle foran højttaleren. Vi ser bort fra tilbagekastning og lignende, og vi regner med, at ca. 3% af effektforbruget omsættes til lyd.

1. hvor stor er lydstyrken i afstanden 5,0 m fra et 100W højttalersæt, der er skruet op på fuld styrke?

2. Hvilken effektforbrug har højttalerene, hvis lydstyrken samme sted er 85dB?

Jeg ved at PL = 0,03PH
I= PL/A=PL/(1/2)(4*3,14*r^2)

Svar #1
29. september 2004 af Japs100 (Slettet)

Hej er der nogen, der kan hjælpe?

Svar #2
29. september 2004 af Japs100 (Slettet)

er der nogen,pls?

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2004 af frodo (Slettet)

findes der ikke en formel for lydstyrke npr man kender intensiteten, som er defineret som effekten/overfladen. Og overfladen regner du vel ud som det halve af en kugles overflade med radius 5 m

Svar #4
29. september 2004 af Japs100 (Slettet)

er det v=lampda/T. Hvordan kommer formlen til at se ud?

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. september 2004 af frodo (Slettet)

nej..
Kan sgu ikke huske den. Men det er helt sikkert ikke den. Du er jo sådan set ligeglad med bølgelængde og sådan noget.
Men det er nok noget med log(I) på en eller anden måde, da det menneskelige øres hørelse er logaritmisk opbygget.

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. september 2004 af Lurch (Slettet)

L=10*log(I/I(min))
I(min)=10^-12 W/m^2

Svar #7
29. september 2004 af Japs100 (Slettet)

er det L=log/I/Imin*dB

L=10*log/I/Imin*dB

Svar #8
29. september 2004 af Japs100 (Slettet)

vil du hjælpe mig med hvad jeg skal sætte i formlen?

Brugbart svar (0)

Svar #9
29. september 2004 af frodo (Slettet)

ja..

L=10*log(I/Imin) dB

Her finder du så I ved at tage effekten og dele den med overfladearealet af den halvkugle lyden sendes ud over..

Svar #10
29. september 2004 af Japs100 (Slettet)

er det Imin=10^-12 W/m^2

Brugbart svar (0)

Svar #11
29. september 2004 af frodo (Slettet)

ja..

Og A=4/3*pi*r^3, hvor r=5

Svar #12
29. september 2004 af Japs100 (Slettet)

Hvad er A?

Brugbart svar (0)

Svar #13
29. september 2004 af frodo (Slettet)

Arealet af overfladen.

Brugbart svar (0)

Svar #14
29. september 2004 af Lurch (Slettet)

#11
jeg er nu ikke ehlt sikker på at man skal bruge overflade arealet af en kugle, men arealet af tværsnitsarealet af kuglen, altså arealet af en cirkel med radius 5m

under alle omstændigheder, er den formel du ahr skrevet op da formlen for volumet af en kugle?

Svar #15
29. september 2004 af Japs100 (Slettet)

er den første opgave så løst?

Brugbart svar (0)

Svar #16
29. september 2004 af frodo (Slettet)

#14: Nej det tror jeg nu man skal. Der står at lyden spredes i en halvkugel foran højtaleren. Intensiteten afhænger da spledes af hele halvkugelns overflade areal.

Brugbart svar (0)

Svar #17
29. september 2004 af frodo (Slettet)

nå du har indsat i formlen og fundet lydstyrken, så er opgaven da løst.

mht den anden opgave, så skal du isolere I, og så finde effektforbruget ud rra det.

Brugbart svar (0)

Svar #18
29. september 2004 af Lurch (Slettet)

jeg trækker det tilbage, sad lige og tænkte på noget helt andet.

formlen for kuglens overflade areal er vist,
S=4*pi*r^2
dit tilfælde kun halvdelen

Brugbart svar (0)

Svar #19
29. september 2004 af frodo (Slettet)

nåja.. Jeg tænkte på volumensformelen.

Brugbart svar (0)

Svar #20
29. september 2004 af Lurch (Slettet)

Hvad betyder det ehr forøvrigt?
"Jeg ved at PL = 0,03PH
I= PL/A=PL/(1/2)(4*3,14*r^2)"
hvad er PL og PH?

Forrige 1 2 Næste

Der er 25 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.