Matematik

Sammenhæng hældningskoefficient

14. august 2008 af HR2008 (Slettet)

Er der nogen som kan hjælpe mig med hvilken sammenhængen der er mellem sekanternes hældningkoefficient og tangentens hældningskoefficient, hvis f er differentiabel i X0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. august 2008 af ibibib (Slettet)

sekantens hældningkoefficient går mod tangentens hældningskoefficient når h=Δx går mod 0 (eller når x går mod x0)


Svar #2
14. august 2008 af HR2008 (Slettet)

Kan du uddybe jeg er nemlig ikke helt sikker på, at jeg forstår, hvad  h=Δx går mod 0 (eller når x går mod x0) betyder.

Tak for svaret !


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. august 2008 af mathon

#2

se
http://peecee.dk/upload/view/127107


Svar #4
14. august 2008 af HR2008 (Slettet)

       

Svar #5
14. august 2008 af HR2008 (Slettet)

Tak for svaret.

Kan jeg få hjælp til at placere sammenhæng mellem differenskvotienten/hældningskoefficienten for sekanten og differentialkvotienten/ hældningskoefficienten for tangenten samt nedennævnte tretrinsregel, som jeg gerne vil vide, hvorvidt jeg engang fik den skrevet rigtig af fra tavlen og hvordan den skal bruges samt selvfølgelig kommentarer/rettelser til mine bemærkninger.    En funktion betragtes, hvor den rette linje går igennem kurvepunkterne P(x0,f(x)) og P(x,f(x)), og den kaldes en sekvant. Sekvanthældningen           ?f       f(x+?x) – f(x) a =   ?x =         ?x   kaldes differenskvotienten for f ud fra x   En funktion f er differentiabel i x, hvis differenskvotienten har en grænseværdi for ?x → 0               ?f      f(x + ?x) – f(x) a = ?x =        ?x                   har en grænseværdi for  x → x0     Denne grænseværdien kaldes differentialkvotienten af f i x og betegnes altså f ´(x).                 ?f                       f(x+?x) – f(x)    Lim      ?x   = lim                ?x                 =  f ´(x)   ?x  0                    ?x  0       Hvis en funktion F er differentiabel i tallet x0, siges den rette linje gennem P0(x0,f(x0)) med hældningskoefficienten f’(x0) at være tangenten til grafen for f med røringspunkt P0(x0,f(x0))   Heraf følger at hvis f er differentiabel i x0, er y= f’(x0) * (x-x0) + f(x0) en ligning for tangenten til grafen for f i P0(x0,f(x0)).   Men hvor kommer tretrinsreglen ind og hvad beviser/fortæller nedennævnte tretrinsbevis, som jeg engang har skrevet ned. Er der nogen som kan hjælpe med det og mangler jeg noget omkring reglen ??? Konklusion eller andet?   Jeg kan nemlig ikke selv se det, udover at jeg går udfra at det udgangspunkt i, at x0 = 1 er sekanthældningen.   Endvidere vil jeg også gerne have hjælp til, hvordan man i trin 1 kommer fra       f(1+?x)-f(1) =        ?x   og til       (1+?x)2 =      ?x   Selve tretrinsreglen er nedenfor:   1) trin   ?f        f(x+?x) ?x =       ?x       f(1+?x) - f(1) =       ?x        (1+?x)2 =          ?x   2) trin   ?f     1+2 * ?x + (?x)2 – 1 ?x =            ?x        2 * ?x + (?x)2 =       ?x     = 2 + ?x     3) trin   ?f ?x = 2 + x →2 når ?x → 0              

Skriv et svar til: Sammenhæng hældningskoefficient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.