Matematik

reducering

19. august 2008 af mm :) (Slettet)

f(x) = ax2+bx+c

f(x) = r=0

r= (-b +/- √d)/(2a)

0 = a ((-b + √d)/(2a))^2 +b * (-b+ √d)/(2a) +c

= a ((((-b)^2 + d + 2ab * √d)/(2*a)^2)/(2*a)^2) + ((-b^2 + b √d)/(2a)) + c 

= (ab^2 + da + 2ab * √d)/(4a^2) + (-ba2^2 + ba2 √d)/(4a^2)

Er der nogen der vil rette det jeg har lavet indtil nu? Jeg skal få ligningen til at give 0.. hvordan kommer jeg videre herfra?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2008 af peter lind

Fra 4 til 5. linie

(-b+√d)2=b^2 +d -2b√d

Du dividerer også med (2a)^2 2 gange, skal lun være en gang.


Skriv et svar til: reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.