Matematik

Hældningskoefficienten -6

20. august 2008 af Icemat89 (Slettet)

Hej. Jeg har fået dette spørgsmål: Find ligningen for den tangent til grafen for f, der har hældningskoefficienten -6

f(x) = x^2 - 8x + 18


Svar #1
20. august 2008 af Icemat89 (Slettet)

punktet er oplyst: (5, 3)

ligning for tangent = 2x - 7


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. august 2008 af dnadan (Slettet)

hint: Løs ligningen f'(x)=-6, hvorefter y-koordinaten beregnes. Hermed kender du et punkt og en hældning, hvormed linjens ligning kan beregnes.


Svar #3
20. august 2008 af Icemat89 (Slettet)

2x - 8 = -6

2x = 2

x = 1

så hedder punktet (1, -6) og herfra udregner jeg en ligning tangent, men stadig for grafen f?


Svar #4
20. august 2008 af Icemat89 (Slettet)

Har fundet ud af det. Mange mange tak :)


Skriv et svar til: Hældningskoefficienten -6

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.