Matematik

reducering

23. august 2008 af A-W-A-W (Slettet)

Hejsa.

Kan man godt reducere således: 

b*(b5a)2=

b*b6a2=

2b6a2=


Svar #1
23. august 2008 af A-W-A-W (Slettet)

undskyld det skal være

b*(b5a)2=

b*b10a2=

2b10a2=


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2008 af Sherwood (Slettet)

Du må ikke ophæve parentesen så tidligt. b skal ganges med begge led i parentesen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2008 af tal-pædagog (Slettet)

#1 første omskrivning stemmer, men b·b10 = b·(b·b·b·b·b·b·b·b·b·b) = b·b·b·b·b·b·b·b·b·b·b = b11. Jeg har kun skrevet de to midterste lighedstegn i håb om at det giver dig forståelse for reglen... Generelt gælder der potensregnereglen:

ar·as = ar+s

Og i din opgave kan denne potensregneregel tolkes vha. a=b, r=1 og s=10. At r=1 ses ved at b = b1. Håber det giver mening -ellers spørg


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. august 2008 af tal-pædagog (Slettet)

#2 Nej! Der er ingen led i den parentes. Led adskilles af + og -! Her er tale om faktorer, da parentesen indeholder et produkt...


Skriv et svar til: reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.