Matematik

to små opgaver..

24. august 2008 af strangers

Hejsa

jeg står med et projekt hvor jeg har en masse talværdier der er udtryk for koncentrationen af et hormon i kroppen. Denne koncentration kan beskrives vha følgende udtryk:

C(t)= A+B(e^-at  - e^2at) hvoraf C(t) er hormonkoncentrationen pr 100 ml blod. Opgaven er:

1) optegn kurven i en sådan kvalitet at den kan anvendes til aflæsninger af hormoniveauet til forksellige tider.

Det er vel bare atr smide alle tallene ind i et koordinatsystem..

2)Fit kurven til et polynomium og bestem korrelationskoefficienten!

Jeg ved virkelig ikke hvad jeg gør hejr..

3)Fit kurven til en eksponentielfunktion af den ovenstående form og bestem korrelationskoefficienten.

Her er jeg ligeså i tviv, da jeg ikke engang ved hvad en korrelationskoefficient er..

Jeres hjælp er som altid yderst værdsat..

Jansik


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2008 af Daniel TA (Slettet)

I opgave 2 og 3 skal du lave hhv. en polynomiums regression og eksponential regression. Korrelatonskoefficienten = r2 Altså den værdi der viser hvor godt kurven/grafen passer på den fundne forskrift.

Regressionerne kan du lave på din lommeregner, i excel eller graph er nogle muligheder.


Svar #2
24. august 2008 af strangers

£1

Mange tak for dit svar..

Men det bringer mig i tvivl når der står "ved følgende form:C(t) = A+B(e^-at - e^2at)...

Når man lægger noget i en eksponentiel form, så er det da ikke som ved ovenstående?

Endnu engang tak:)


Svar #3
24. august 2008 af strangers

Derudover, så er der ikke noget der hedder polynomiumsregression på det program der hedder TI interactive? :s


Skriv et svar til: to små opgaver..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.