Matematik

reducer

24. august 2008 af delidolu (Slettet)

hejsa

passer dette, det et ydtryk som skal reduceres:

(x+h)^2-h(h+2x)

<=> (x+h)^2-h^2-2hx)

<=> -x^2 - h^2 - h^2 - 2hx

<=> -x^2 - 2h^2 -2hx

Passer det ? hmm


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2008 af Danielras (Slettet)

(x+h)2 = x2+h2+2xh

Den anden parentes regner du korrekt ud. Nu reducerer du bare så meget som muligt.


Svar #2
24. august 2008 af delidolu (Slettet)

jeg forstår det ikke helt ,  hvor kommer de 2xh fra ? og det fra det andet parantes giver det ikke

(x+h)2 = x2+h2+2xh

-h(h+2x) = -h2 -2hx

og det skal så sammensættes , men jeg ved jeg gal på den , men hvor ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2008 af Daniel TA (Slettet)

(x+h)2=(x+h)(x+h)=x2+xh+hx+h2=x2+h2+2xh

Det er 1. kvadratsætning. Kvadratet på en sum er summen af de to leds kvadrat plus det dobbelte produkt.


Svar #4
24. august 2008 af delidolu (Slettet)

Nårhja , selvfølgelig ..

vil det så sige dette er korrekt

-h(h+2x) = -h2 -2hx

som var det andet parantes samt -h som stod udenfor ? altså tilsammen --> x2+h2+2xh - h2 - 2hx <=> x2

xdette er altså resultatet , da alt andet går ud med hinanden ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. august 2008 af Danielras (Slettet)

Jepper


Svar #6
24. august 2008 af delidolu (Slettet)

tusinde tak :D:D


Skriv et svar til: reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.