Matematik

Brøkregning

25. august 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Hejsa.. Jeg har en ret svær brøk.. Jeg kan nemlig ikke huske om jeg også skal skifte fortegn når der ikke er parentes.. hvad får i dette stykke til?

3a-5b/6 - 2a-6b/6 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2008 af Isomorphician

3a - 5b/6 - 2a - 6b/6 =

3a - 2a - 5b/6 - 6b/6 =

a - 11b/6
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2008 af Isomorphician

(3a-5b)/6 - (2a-6b)6 =

3a - 5b - 2a + 6b =

a+b


Svar #3
25. august 2008 af Bruger slettet (Slettet)

hvilken af dem er dit svar?


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. august 2008 af Sherwood (Slettet)

#3 Det afhænger af, hvilken der er din brøk.

Svar #1 svarer til:

Svar #2 svarer til:


Svar #5
25. august 2008 af Bruger slettet (Slettet)

kan du forklare mig hvorfor brøkregningen giver a+b .. Skrifter den fortegn til sidst


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. august 2008 af Sherwood (Slettet)

3a - 5b - 2a + 6b = 3a-2a+6b-5x = a+b


Svar #7
25. august 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Skal svaret ikke sættes op i brøk : a+b/6


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. august 2008 af Sherwood (Slettet)

Nej. De 6 er jo forkortet væk tidligere.


Svar #9
25. august 2008 af Bruger slettet (Slettet)

undskyld, men det forstår jeg ikke helt.. udligner de hinanden?


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. august 2008 af Isomorphician

#9

Jo, det er vist mig der sidder og sover. Det er jo ikke en ligning.

(a+b)/6


Svar #11
25. august 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Så forstår jeg bedre :) Mange tak for svar :)


Skriv et svar til: Brøkregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.