Fysik

masseenergi

25. august 2008 af delidolu (Slettet)

hejsa ..

Jeg skulle finde min masse effekt og det har jeg så gjort som følgende:

E = mc2 <=> E = 55kg * (2,9979 * 108 m/s)2 = 4,943072426ε18 joule

opgaven lyder så , Sammenlign med Danmarks årlige energiforbrug på ca. 800 PJ.

HvordAN gør jeg det ? any ideas ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2008 af juventuz (Slettet)

Omregn 800 PJ til joule. Find forholdet imellem dem, hvorefter du kan sige noget i retning af:" altså er Danmarks årlige energiforbrug ca. 10 gange så stort..."


Svar #2
25. august 2008 af delidolu (Slettet)

Giver det så

8*1017 J

og mit var

4,94*1018 J

Hvordan sammenligner jeg det så , som du siger ,  , skal jeg så regne noget ud , ved nemlig ikke hvordan det skal gøres ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2008 af juventuz (Slettet)

e=4.94*1018J

eDanmark=8*1017j

e/eDanmark=4.94*1018J/8*1017j=6.175

altså er energien 6.175 gange så stor, som Danmarks samlede energiforbrug (efter de givne oplysninger)

 


Svar #4
25. august 2008 af delidolu (Slettet)

Tusinde tak :D


Skriv et svar til: masseenergi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.