Fysik

Energi og Varme

25. august 2008 af ChrHarboe (Slettet)

Sidder med en opgavebog.. Og kan simpelthen ikke finde ud af hvilken formel jeg skal bruge.. Kan man nøjes med at bruge EFoton = h * f ?? og formel for frekvensen, når man kender både c og bølgelængden.. Er der nogle der er søde at hjælpe mig :)

En femtosekund-laser udsender lys i form af pulser, der hver har energien 0,50 mJ. Bølgelængden af laserlyset er 812 nm,

Hvor mange fotoner er der i en enkelt puls?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2008 af The_Raccoon7 (Slettet)

Du kan bruge formlen E(foton)=h*f da den og kan skrives: E(foton)=(h*c)/(bølgelængden)


Svar #2
25. august 2008 af ChrHarboe (Slettet)

OKay mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2008 af Daniel TA (Slettet)

#1 så finder man kun energien fra én foton. For at fine antallet af fotoner i én puls skal man sige:

n=Epuls/Efoton


Skriv et svar til: Energi og Varme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.