Matematik

u.lommeregner fuktion graf

26. august 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Jeg står i den uheldige situation, at min lommeregner (TI-89) er gået i stykker og jeg kan først få en ny mandag næste uge.

Jeg har en aflevering for omhandlende graf er og fuktioner bla. Kan jeg løse disse et sted på nettet, i hovedet eller andet?

Opgaverene lyder f.eks således:

1) Tegn grafen for den linære fuktion f, for hvilken DM(f)= [-8,4], f(2)=-3 og f(-3)=4. Bestem en forskrift for f. Angiv f(-1), og løs derefter ligningen f(x)=-1.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2008 af Da-ted (Slettet)

Jeps. Du tager et stykke ternet papir. Dernæst laver du en x-akse der går fra -8 til 4 og en 2.akse der går fra -6 til 11

Dernæst tegner du punkterne (2,-3) og (-3,4) ind og slår en streg imellem. Nu har du grafen. Forskrift for f (ax+b) løses idet a=(4+3)/-3-2) og b = -3*a*2

Så smider du ind i formlen hvor x=.1 og dernæst hvor f=-1 og løser udtrykket


Svar #2
26. august 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Okay så... Ved ikk om jeg helt har forstået det så.

Men a=-1,4 så? og b=8,4?

Og så hedder det: f(ax+b), hvor x=-1.

altså f=(-1,4*-1+8,4)?

Og den anden forstår jeg nu ikke


Skriv et svar til: u.lommeregner fuktion graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.