Fysik

strøm...hjælp

26. august 2008 af Rasie (Slettet)

Hej, er der nogen der kan hjælpe mig med en opg. i fysik, jeg har lidt svært ved den.

Vin slutter et bestemt stereoanlæg til 230 V. Strømstyrken i tilledningen er så 4,6 A. Vi hører musik i 2,5 timer.

a) Beregn størrelsen af den ladning, der er strømmet gennem stereoanlægget i løbet af de 2,5 timer.

b) hvor meget energi er der afsat.

p.s* hvis i ved hvordan det regnes ud må i meget gerne skrive formlen til beregningen også:)

på forhånd tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Ad a: Benyt, at strømstyrke er ladning pr. tid: I=Δq/Δt

Ad b: Benyt, at E=qtotU


Svar #2
26. august 2008 af Rasie (Slettet)

jeg har slet ikke set de der formler før:S er der ikke andre måder at gøre dte på


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Du har nok set dem før uden du ved det. Strømstyrke er defineret som ladning pr. tid. Spændingsforskellen ganget med den totale ladning giver den totale tilvækst i kinetisk energi.


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2008 af mathon

"jeg har slet ikke set de der formler før"

i folkeskolen
lærte du
Joules lov

E = U*I*t som lettere redigeret bliver til
 

E = (I*t)*U  = Q*U = qtotal *U

a)
Q = (4,6 A)*(2,5 h) = (4,6 A)*(2,5*3600 s) = 41400 As = 41400 C(oulomb)

b)
Eafsat = Q *U = (41400 C)*(230 V) = (41400 C)*(230 J/C) = 9,522*106 J = 9,522 MJ


Skriv et svar til: strøm...hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.