Matematik

Mat- u hjælpemidler

27. august 2008 af Malika (Slettet)

Hej . Jeg vil gerne have hjælp til en opgave. Jeg ved ikke hvordan man skal differentiere dette udtryk:

En funktion f er givet ved

f(x)=(x^10+2)lnx

Bestem f´(1)...

bliver det sådan:

f´(x)= 10x+lnx

Og der er en opgave mere

Lad p og q være to positive tal, hvor p>q. om tallene, a,b og c gælder, at

a= kvad(pq), b=p-q/2 og c= p+q/2

gøre rede for , at a^2+b^2=c^2

Er der nogen der kan hjælpe mig med de her opgaver....

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2008 af miriam4 (Slettet)

f'(x)=10 * x^9*ln(x)+(x^10+2)/x


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2008 af miriam4 (Slettet)

f'(1)=3


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2008 af mathon

f '(x) = 10x9*ln(x) + (x10+2)/x

f '(1) = 10*19*ln(1) + (110+2)/1 = 0 + (3/1) = 3


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. august 2008 af mathon

a2 + b2 = (√(pq))2 + ((p-q)/2)2 = pq+ (p-q)2 /4 = (4pq + p2-2pq+q2 )/4 = (p2+2 pq + q2 )/4 = (p+q)2/4

c2 = ((p+q)/2)2  = (p+q)2/4

hvoraf

a2 + b2 = (p+q)2/4 = c2


Svar #5
27. august 2008 af Malika (Slettet)

#4

Hvad gøre du her??

pq+ (p-q)2 /4 = (4pq + p2-2pq+q2 )/4 = (p2+2 pq + q2 )/4 = (p+q)^2/4

Hvorfor dividere du med 4 her


Svar #6
27. august 2008 af Malika (Slettet)

#3

Skal man ikke bruge den her (fg)´=f´g + fg´


Skriv et svar til: Mat- u hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.