Matematik

dm til f

27. august 2008 af Zalcos (Slettet)

Hejsa.

Jeg sidder og har lige lavet min matematikaflevering, næsten da. En enkelt af opgaverne omhandler stof fra 2.g som jeg ikke kan huske (ret originalt, hva?).

Opgaven lyder:

f(x)= 3x^-2.37

a) hvad er definitionsmængden

b) vis ved hjælp af dirrerentialkvotienten at funktionen er aftagende

Var dm noget man skulle aflæse på grafen, eller?

Hjælp søges =) mange tak :)


Svar #1
27. august 2008 af Zalcos (Slettet)

stjålet fra et andet emne

definitions mængden defineres således:
den mængde, som x kan variere indenfor kaldes difinitionsmængden (dm(f)).
du aflæser den fra grafens starts x-værdi til grafens sluts x-værdi. dette er dm(f).
fx. kan du skrive det således, hvis starts punktet er 2 og sluts punktet i x-aksen er 7:

dm(f)= [2;7]

er det nok bare at læse det ud fra grafen, eller skal det beregnes?


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. august 2008 af Jerslev

#1: Definitionsmængden er noget, du kan semi-aflæse. Dette er ment på den måde, at du (som oftest) kan aflæse den direkte ud af din funktion. Du skal kigge på din funktion og spørge dig selv, om du kommer i problemer, hvis x tager nogle bestemte værdier. Nemt eksempel:

f(x)=1/x

Her ville du komme i et problem, hvis x=0, da du ikke kan dividere med nul. Definitionsmængden for denne funktion er altså samtlige reelle tal undtagen 0. Dm(f)=R\{0}.

Det er det samme, du skal gøre for din funktion. I dit tilfælde er definitionsmængden alle reelle tal.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #3
27. august 2008 af Zalcos (Slettet)

Så er det sådan ca. som jeg huskede det :)..absolut brugbart svar du kom med, stor tak =)

nu mangler jeg bare opgave b, jeg har researched i min bog fra 2.g, men kan ikke finde det..


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. august 2008 af Jerslev

#3: Differentier din funktion og indse, at differentialkvotienten ikke kan blive positiv. Eventuelt sæt den lig 0 og løs for x.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. august 2008 af Isomorphician

Dm(f) = R+


Skriv et svar til: dm til f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.