Matematik

HJÆÆLP - Reducer ?

29. august 2008 af mini_tp (Slettet)

Jeg skal reducer nogle opgaver, men kan ik' huske hvorn det er man gøre
kan nogen hjælpe mig ?

(4x-3)2 - (3x+2)2 - 7x(x-1)

&

(3x+2)2 - (4x+5) (4x-5) + 7x2


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

Gang paranteserne ud og plus og minus vil jeg sige..


Svar #2
29. august 2008 af mini_tp (Slettet)

Problemet er, ved ik' lige hvorn det er man ska' gøre ..

ska' ma så satte fx. (4x - 3)2 ..
4x i anden eller ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

Eks: (2x+4)2 = (2x+4)(2x+4) = 2x*2x + 2x*4 + 2x*4 + 4*4 = 4x2 + 16x + 16.


Svar #4
29. august 2008 af mini_tp (Slettet)

okay .. hvis jeg nu prøver at lave den her, kan du så ik' se om jeg har lavet det rigtig
så jeg ved om jeg har gjort det rigtig ..
(4x-3)2 - (3x+2)2 - 7x(x-1)
(4x-3)(4x-3) -(3x+2) -(3x+2)- 7x(x-1)
4x*4x + 4x*3 + 4x*4x + 4x*3 - 3x*3 - 3x*2 - 3x*3 - 3x*2 -7x + x - 1 =
16x2 + 12x -9x2

sådan her eller ?   


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. august 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

-29x + 5 får jeg det nu til..



Svar #6
29. august 2008 af mini_tp (Slettet)

hm, okay .. det var det jeg sagde, jeg kan ikke finde ud af det, haha ..
kan du forklare hvordan du gjorde det ? (=


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. august 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

(4x-3)(4x-3) -(3x+2) -(3x+2)- 7x(x-1)

Her går det galt.

Den hedder: (4x-3)(4x-3) - (3x+2)(3x+2) - 7x(x-1)


Svar #8
29. august 2008 af mini_tp (Slettet)

hvordan får jeg 4x-3)(4x-3) - (3x+2)(3x+2) - 7x(x-1)
ud a' parenteserne ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. august 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

Som jeg har vidst i #3.


Brugbart svar (0)

Svar #10
29. august 2008 af dnadan (Slettet)

Kig grundigt på dine 3 kvadratsætninger, og du vil næsten være ved målet :-)

1. (a+b)2=a2+b2+2ab

2. (a-b)2=a2+b2-2ab

3. (a+b)(a-b)=a2-b2

Og reglen:

a(b+c)=ab+ac (med andre ord, hvorledes du ganger ind i en parentes)


Svar #11
29. august 2008 af mini_tp (Slettet)

jeg kan stadig ikke får det til at passe ..

den her gang fik jeg det til -37x+5


Svar #12
29. august 2008 af mini_tp (Slettet)

jeg ville bare gerne ha' at i lige hjalp mig med at prøve at løse den første opgave,

sårn så jeg ved hvorn jeg skal klare dem ..

men lige meget så ..

tak for hjælpen ...................


Skriv et svar til: HJÆÆLP - Reducer ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.