Matematik

vektorregning aflevering

29. august 2008 af Helski (Slettet)

Sidder her med en aflevering omkring vektorregning. Er ikke helt inde i stoffet endnu så mangler lidt hjælp til 2 opgaver.

Opg 1:

Skriv vektoren (12 ; 5) som en enhedsvektor gange længden af vektoren.

Opg 2:

Bestem koordinatsættet til den vektor der har længden 3, og som er modsat rettet vektor (-9 ; 12)

Håber på hjælp:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2008 af mathon

[12,5]  = 13*[(12/13),(5/13)]


v = -3*[(-9/15),(12/15)]


Svar #2
29. august 2008 af Helski (Slettet)

Forstår det altså ikke hvad er det du gør??


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2008 af ibibib (Slettet)

1. Du skal beregne koordinaterne til den vektor som er parallel med (12,5) og har længden 1. Det gør du ved først at beregne længden af vektoren (12,5), som er 13 og derefter dividere vektoren (12,5) med 13. Så har du en vektor (12/13, 5/13) som har længden 1 og er parallel med vektoren (12,5).


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. august 2008 af dnadan (Slettet)

#2 Slå op i din bog og se hvorledes en enhedsvektor er defineret. Når du har gjort dette, vend da tilbage, husk at skrive ind, hvad du nu har fundet frem til (ellers kunne du jo fake det :-) )


Svar #5
29. august 2008 af Helski (Slettet)

#3

Jeg har nu regnet koordinatterne ud for enhedsvektoren og det er så bare svaret på opgaven eller??


Svar #6
29. august 2008 af Helski (Slettet)

#5

En enhedsvektor er en vektor med længden 1... Det er det eneste som står i bogen?? :( kan du hjælpe mig med opgave 2


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. august 2008 af ibibib (Slettet)

#5 Ikke helt. Du skal jo skrive vektoren (12 ; 5) som en enhedsvektor gange længden af vektoren. Svaret bliver derfor (12/13, 5/13) · 13.

2 løses på samme måde. Bestem koordinaterne til en enhedsvektotr først.


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. august 2008 af mathon

...da længden af vektor_[a1,a2] = √(a12 + a22)

og vektor_a = |a|*(1/|a|)*vektor_a = |a|*(1/|a|)*[a1,a2]   =  |a|*[a1/|a|,a2/|a|]


Skriv et svar til: vektorregning aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.