Matematik

Andengradspolynomiet: Fortegn?

29. august 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Hvordan var det man fandt fortegnene for c og d?? Kan simpelthen ikke huske det :-(

a>0 såfremt parablen er "glad"

a<0 såfremt parablen er "sur"

d=0 såfremt denne liger på x-aksen

d>0 såfremt der er to skæringspunkter med x-aksen

d<0 såfremt der ingen skæringer er med x-aksen.

hvad med resten??


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2008 af ibibib (Slettet)

f(0) = c og f '(0) = b


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/128879


Svar #3
29. august 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Var der ikke noget med at man ved hjælp af (-b)/2a kunne bestemme b??


Svar #4
29. august 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Jeg lidt lost lige nu! Har lige læst i bogen, men der står kun hvordan man finder a og d, en der kan skære det ud i pap for en nød som mig?


Svar #5
29. august 2008 af Bruger slettet (Slettet)

så er b<0 og c>0...


Svar #6
29. august 2008 af Bruger slettet (Slettet)

toppunktet ligger i 1. kvadrant altså har a og b modsatte fortegn!


Skriv et svar til: Andengradspolynomiet: Fortegn?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.