Matematik

Andengradspolynomiet.

30. august 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Sidder med følgende opgave, som volder mig en del problemer:

For hvilke værdier af k har prablen med ligningen y=2x2-kx+5 to rødder?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2008 af dnadan (Slettet)

hint: hvis d>0, hvor mange rødder har en andengradsligning så?


Svar #2
30. august 2008 af Bruger slettet (Slettet)

to?


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. august 2008 af dnadan (Slettet)

#2 Korrekt, udnyt denne information til at bestemme de værdier af k, for hvilken andengradspolynomiet y=2x2-kx+5 har to reelle rødder.


Svar #4
30. august 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Problemet er bare at jeg ved hvordan jeg gøre?


Svar #5
30. august 2008 af Bruger slettet (Slettet)

at jeg IKKE ved


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. august 2008 af dnadan (Slettet)

Hvordan beregnes d for en andengradsligning?Begynd først med dette.


Svar #7
30. august 2008 af Bruger slettet (Slettet)

d=b2-4ac  men hvad så med b?

I ligingen y=2x2-kx+5 er b ikke angivet som et tal?


Brugbart svar (1)

Svar #8
30. august 2008 af dnadan (Slettet)

#7Korrekt indtil videre.

y=2x2-kx+5, hvis denne sammenlignes med den generelle ligning for et andengradspolynoium(y=ax2+bx+c), fås det nu at:

a= 2, b=-k og c=5

Indsæt dette i =b2-4ac , og udnyt herefter, at d>0


Svar #9
30. august 2008 af Bruger slettet (Slettet)

d=-k2-4·2·5= -k2-40


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. august 2008 af dnadan (Slettet)

#9 Ikke helt:

(-k)^2=k^2

Udnyt nu, at d>0


Svar #11
30. august 2008 af Bruger slettet (Slettet)

d=k2-40 er det bare med at isolere k?


Brugbart svar (0)

Svar #12
30. august 2008 af dnadan (Slettet)

Igen, husk nu at d>0, dvs. k2-40>0, men ja...


Svar #13
30. august 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Altså har ligningen to rødder såfremt der er tale om følgende værdier:

k=-√(d+40)

d≥-40

k=√(d+40)


Svar #14
31. august 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Nogen der kan bekræfte dette??


Skriv et svar til: Andengradspolynomiet.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.