Matematik

En brøk ligning.

31. august 2008 af Skole-freak (Slettet)

Jeg har en opgave her jeg er lidt i tvivl om:

1/x+2x=3

Skal jeg gange x på hver side så den hedder 1+2x=3x   ???


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. august 2008 af ibibib (Slettet)

Næsten

1+2x²=3x


Svar #2
31. august 2008 af Skole-freak (Slettet)

Og så løses den som en andengradsligning?

Hvor a=1 , b= 2, c= 3?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2008 af juventuz (Slettet)

(1/x)+2x=3

(1/x)=3-2x

1=(3-2x)*x

-2x^2+3x-1=0

løs 2.gradsligningen og opgaven er løst


Svar #4
31. august 2008 af Skole-freak (Slettet)

Nårh ja, der skal stå 0 på den anden side :)


Skriv et svar til: En brøk ligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.