Matematik

Differantialregning

31. august 2008 af surfact1 (Slettet)

En funktion f er bestemt ved f(x)=2*3x +5

Grafen for f skærer koordinatsystemets andenakse i punktet P

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P

Jeg har differantieret funktionen til f'(x)=2*3x *ln(3)

Skal jeg så bruge 5 som mit x0 for at regne tangentes ligning ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2008 af mathon

f(0) = 2*30 +5  = 2*1 + 5 = 7

røringspunktet er således (0,7)


Svar #2
31. august 2008 af surfact1 (Slettet)

Men er det ikke nærmere tangentes ligning, man skal finde, eller er det bare mig, der har forstået opgaven forkert?


Skriv et svar til: Differantialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.