Matematik

hjælp til vektorer

31. august 2008 af eldurum (Slettet)

Vil gerne vide hvilke formler jeg skal bruge og gerne evt. udregning også.

_______________________________________________________________________

1) en vektor har længen 7 og danner en vinkel på 54 grader med første aksen.

Bestem de mulige koordinat sæt.

2) ved vektorene a og b gælder at  a = 2,     b= 5    og L (a,b) = 60 grader.

Bestem Ia * bI og Ia + bI

3) bestem koordinatsættet til den enhedsvektor der er modsatrettet vektor (-4 over 3)

På forhånd tak! :--)


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. august 2008 af peter lind

1. Brug xkoordinat = længden af vektor*cos(v), hvor v er vinklen mellem x-aksen og vektoren.

2.Hvad mener du med Ia og bI?

3.Skift fortegn på koordinaterne og divider den fremkomne vektor med længden af vektoren.


Svar #2
31. august 2008 af eldurum (Slettet)

1)  7 * cos(54) = 4.11 og 7 * sin(54) = 5,66

= (4,11 ; 5,66) kan det passe at det er koordinatsættet så ?

2) det skal du ikke tage dig af, prøvede bare at lave de der tegn der betyder,at de er en vektor.

3) -3 over 4 og så divideret med 1 da enhedsvektor er = 1 ??

 har jeg forstået det??


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2008 af peter lind

1) Jeg har ikke kontrolleret tallene; men metoden er rigtig.

2) a*b `= |a|*|b|cos(v)  hvor v er vinklen mellem vektorerne. Den anden ser lidt mærkelig ud, da der mangler oplysninger. Længden af summen af vektorerne kan du finde af |a+b|2 =|a|2+|b|2+2|a||b|cos(v)

3) Nej. Du skal dividere med længden af vektoren (-3, 4)


Skriv et svar til: hjælp til vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.