Matematik

bestem lineær funktion

31. august 2008 af veddum1 (Slettet)

En linie går gennem punktet (8, 9) og har hældningskoefficienten a = ½ . Bestem en lineær funktion, der beskriver linien.


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: En linær funktion: y=ax+b - du har (x,y) og a - altså en ligning med en ubekendt.


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. august 2008 af mathon

brug punkt-hældningsformlen

nogle kalder den tangentformlen


Svar #3
31. august 2008 af veddum1 (Slettet)

ok

f(x) = 0,5*x+8,9

er jeg hér kommet frem til det rigtige resultat?


Brugbart svar (1)

Svar #4
31. august 2008 af mathon

(y-yo) = a(x-xo)

hvor
P(x,y) er det variable punkt

Po(xoyo) er fixpunktet

a er hældningskoefficienten

y = ax + (yo-axo)
 


Brugbart svar (1)

Svar #5
31. august 2008 af mathon

f(x) = y = (1/2)x + (9-(1/2)*8) = 0,5x + 5


Skriv et svar til: bestem lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.