Matematik

Rod og eksponent

01. september 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Jeg har tre spørgsmål som jeg håber I vil hjælpe mig med:

1. Hvorfor er a^p / a^q = a^p-q når a^n / a^n = a^0 = 1?

2. Hvorfor er sqrt(a * b) = sqrt(a) * sqrt(b) og sqrt(a / b) = sqrt(a) / sqrt(b)? 

3. Hvad bliver stykket (3sqrt a^6*27) / 3a^2?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2008 af mathon

an / an = an-n = a0 = 1

a0 er specielt defineret = 1

sqrt(a) * sqrt(b) = a½ *b½ = (a*b)½ = sqrt(a*b)

sqrt(a/b) = sqrt(a*(1/b)) = sqrt(a)*sqrt(b-1) = sqrt(a)*(b-1)½ = sqrt(a)*(b½)-1 =

sqrt(a)*(sqrt(b)-1  = sqrt(a)*1/(sqrt(b)) = sqrt(a)/sqrt(b)


Svar #2
01. september 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Bliver stykke 3 ikke 9?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2008 af mathon

hvor
ax = exln(a) for a € R+


Svar #4
01. september 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Men bliver 3. ikke 9?


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. september 2008 af mathon

3.

bliver 1


Svar #6
01. september 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. september 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/129325
 


Svar #8
01. september 2008 af Bruger slettet (Slettet)

(3sqrt a^6*27) / 3a^2 = (3sqrt (a^2)^3*3^3) / 3a^2.

Hvorfor sættes a^3 i tredje potens efter lighedstegnet?


Svar #9
01. september 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Nej undskyld a^2 i tredje potens.


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. september 2008 af mathon

Hvorfor sættes a2 i tredje potens efter lighedstegnet

af regnepraktisk grund

ved uddragning af tredje rod er det praktisk at have kubus på  radikandfaktorer


Svar #11
01. september 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Jeg kunne også godt tænke mig at du forklare følgende lidt mere pædagogisk:

1. sqrt(a) * sqrt(b) = a½ *b½ = (a*b)½ = sqrt(a*b)

2. sqrt(a/b) = sqrt(a*(1/b)) = sqrt(a)*sqrt(b-1) = sqrt(a)*(b-1)½ = sqrt(a)*(b½)-1 = sqrt(a)*(sqrt(b)-1 = sqrt(a)*1/(sqrt(b)) = sqrt(a)/sqrt(b)
 


Skriv et svar til: Rod og eksponent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.